Hlavní obsah

Vacek na turnajovou trojku Ferrera nestačil

NEW YORK

O jedno z prvních překvapení posledního grandslamu roku US Open se mohl v prvním kole pokusit Jan Vacek. Český kvalifikant se na kurtu Armstronga střetl s třetím nasazeným Španělem Juanem Carlosem Ferrerou. Španěl však zvládl roli favorita a otevřel si cestu do dalšího kola.

Foto: Novinky/US Open - více fotografií

Jan Vacek se rozloučil s US Open v prvním kole.

Článek

Ani třetí účast na US Open neskončí pro Jana Vacka lepším výsledkem než prvním kolem. V prvním setu Ferrero dovolil českému tenistovi dvě hry. Ve druhé sadě Vacek zpřesnil první podání a za 39 minut soupeři naservíroval čtyři esa, proti Španělovu jednomu. Set tak získal poměrem 6:4. Ve třetím dějství se však dopustil 16 nevynucených chyb, kterých za celý zápas nasbíral rovných 50, a prohrou 3:6 nahnal vodu na Španělův mlýn. Závěrečnou sadu pak ve svůj triumf a postup do druhého kola proměnil Ferrero za 25 minut. O vyhraném duelu rozhodl hned prvním mečbolem ze dvou.

Bohdan Ulihrach postoupil do druhého kola výhrou nad Němcem Maximillianem Abelem. Ve hře je stále také další Čech Tomáš Berdych, který porazil Němce Tomase Behrenda.

Chládková jde dále

Potřetí v řadě a počtvrté celkově postoupila Denisa Chládková do druhého kola US Open. Při svém šestém newyorském grandslamu si ve třech setech poradila s Italkou Adrianou Serrou Zanettiovou. První set česká hráčka získala 6:4. Ve druhé sadě však polevila, když Italka proměnila tři z pěti breakbolů, a set ztratila 1:6. Do posledního setu se však Chládková vrhla takříkajíc po hlavě a za 35 minut rozhodla jasně 6:1.

Při své premiéře skončila v prvním kole Zuzana Ondrášková. Českou hráčku do další fáze nepustila prohra s Venezuelankou Milagros Sequerovou 2:6 a 1:6.

Výsledky českých tenistů
Muži - 1.kolo
Ferrero (Špa.-3) vs. Vacek (ČR-Q) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2
Ulihrach (ČR) vs. Abel (Něm.) 4:6, 6:4, 6:3, 6:1
Berdych (ČR-Q) vs. Behrend (Něm.) 5:7, 6:3, 6:2, 6:3
Ženy - 1.kolo
Chládková (ČR) vs. Zanettiová (Ita.) 6:4, 1:6, 6:1
Sequerová (Ven.) vs. Ondrášková (ČR) 6:2, 6:1
M. E. Camerinová (Ita.) - Bedáňová (ČR) 6:4, 6:0

Reklama