Hlavní obsah

Španělskou jedničkou ve finále Davis Cupu bude Ferrer

BARCELONA

Španělsko bude příští týden ve finále Davisova poháru v Argentině reprezentovat kvarteto David Ferrer, Fernando Verdasco, Marcel Granollers a Feliciano López. Nehrající kapitán Emilio Sánchez-Vicario oznámil nominaci den poté, co svůj start kvůli zranění kolena definitivně odřekla světová tenisová jednička Rafael Nadal.

Článek

Nováčkem v týmu je 56. hráč žebříčku Granollers, jenž se do nominace dostal právě po odhlášení Nadala. Zbylí tři hráči jsou pravidelnými účastníky daviscupových duelů.

Ve dvouhře by podle papírových předpokladů měli startovat světová dvanáctka Ferrer a šestnáctka Verdasco. Toho by měl pro čtyřhru doplnit López.

Po odřeknutí Nadala se nabízelo také povolání Tommyho Robreda, jenž se ale vzhledem k tomu, že dva týdny netrénoval, z případné nominace omluvil. V Argentině tak nebude hrát ani jeden z tenistů, kteří byli před čtyřmi lety členy dosud posledního španělského týmu ve finále. Na celkovém vítězství v roce 2004 se podíleli Nadal, Robredo, Carlos Moya a Juan Carlos Ferrero.

Letošní finále se hraje 21. až 23. listopadu na tvrdém povrchu v hale v Mar del Plata. Argentinu budou reprezentovat David Nalbandian, Juan Martín del Potro, Agustin Calleri a José Acasuso.

Reklama