Hlavní obsah

Roddick odstoupil z Turnaje mistrů, hrát bude Štěpánek

Český tenista Radek Štěpánek si zahraje na Turnaji mistrů. Z pozice prvního náhradníka dostal šanci po odstoupení Američana Andyho Roddicka, který kvůli zranění pravého kotníku nenastoupí ke středečnímu utkání s Rogerem Federerem ze Švýcarska. Se světovou dvojkou a obhájcem titulu se odpoledne utká Štěpánek.

Článek

Roddick se zranil při úterním tréninku. "Nemohu rychle zastavit a rozběhnout se. Byl by to opravdu těžký úkol snažit se porazit Rogera, když se nemůžu moc pohybovat," řekl Roddick na tiskové konferenci. V pondělí vstoupil do Turnaje mistrů porážkou 4:6, 6:1 a 1:6 s finalistou US Open Andym Murraym z Británie.

Roddickovo zranění poslalo do hry českého daviscupového reprezentanta, který se do Šanghaje dostal jako náhradník z 26. místa v žebříčku Champions Race, protože lépe postavení tenisté účast odmítli. "Určitě je nezvyklý, že to tolik hráčů odmítne. Nevím, co za tím je nebo není. Ale určitě je to nestandardní," řekl v úterý Štěpánek deníku Sport.

Roddick Štěpánka informoval brzy

"Telefonoval jsem Štěpánkovi poměrně brzy, abych ho seznámil se situací. Když jsem pak odešel po tréninku z kurtu, řekl jsem mu, že nenastoupím. Takže to věděl brzy," prohlásil Roddick s tím, že by měl mít český tenista dostatek času na přípravu.

Štěpánek si na Turnaji mistrů zahraje minimálně dva zápasy a má šanci postoupit z Červené skupiny do semifinále. K tomu musí vyhrát oba zápasy a zároveň nesmí více než jeden z dalších účastníků této skupiny nasbírat dvě vítězství.

Federera na jaře porazil na turnaji v Římě, ale pak s ním prohrál na olympiádě i na Masters v Madridu. Švýcarský tenista, který odstoupil z nedávného podniku v Paříži kvůli bolestem zad, se bude proti českému hráči snažit napravit špatný vstup do Turnaje mistrů. V prvním zápase podlehl Francouzi Gillesu Simonovi.

V pátek Štěpánka čeká Simon, kterého v dosud jediném vzájemném zápase na letošním Roland Garros hladce porazil.

Za účast na lukrativním podniku si osmadvacetiletý Štěpánek vydělá 100 000 dolarů, každé vítězství by mu vyneslo dalších 100 000.

Reklama