Hlavní obsah

Turnaj mistrů ve čtyřhře vyhráli Nestor se Zimonjičem

ŠANGHAJ

Tenisový Turnaj mistrů ve čtyřhře vyhráli Kanaďan Daniel Nestor a Srb Nenad Zimonjič, kteří v nedělním finále porazili nejvýše nasazené americké bratry Boba a Mika Bryanovy 7:6 a 6:2. Zároveň si tím zajistili post světových jedniček mezi deblisty na konci sezóny, který v uplynulých třech letech patřil právě Bryanovým.

Článek

Nestor si zopakoval v Šanghaji triumf z loňska, kdy vyhrál s Markem Knowlesem z Baham. Vítězný pár zvládl na Turnaji mistrů všech pět zápasů, za což inkasoval prémii 220 tisíc dolarů. Bryanovým se nepovedlo zkompletovat hattrick z Turnaje mistrů, který vyhráli v letech 2003 a 2004.

"Máme za sebou skvělý rok. Občas jsme měli trochu výpadky, ale když jsme hráli dobře, byli jsme těžko k poražení. První místo v žebříčku si zasloužíme," prohlásil Nestor. Se Zimonjičem vyhráli Wimbledon a byli ve finále Roland Garros.

Bryanové mohli ovládnout deblový žebříček na konci sezony počtvrté za sebou, což se dosud nikomu nepovedlo. Před finále vedli o 31 bodů, ale porážka je odsoudila k druhému místu. "Je to hodně nezvyklé, že se o první místo hraje v přímém souboji. Taková šance je jedna k miliónu. Ale uhráli dobré výsledky, všichni jsme vyhráli velké turnaje. Jsou první právem, smekáme před nimi," uvedl Bob Bryan.

TENIS - Turnaj mistrů:
Čtyřhra - finále:
Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 7:6 (7:3), 6:2.

Reklama