Hlavní obsah

Štěpánek vybojoval postup, ženám se nedařilo

NEW YORK

Sítem prvního kola tenisového grandslamu US Open ve druhém dni prošli čtyři čeští tenisté. První z nich Radek Štěpánek si vedl skvěle a vyřadil Španěla Feliciano Lopeze (Špa.-29). Dál už to bylo smutnější, s turnajem se rozloučily tři české tenistky. Jedinou ženou, která je již ve druhém kole, tak zůstává Denisa Chládková.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Radek Štěpánek do dvouhry na US Open nastoupil podruhé v kariéře. Loni skončil v prvním kole, takže si letošním postupem do kola druhého zlepšil loňský výsledek. Stopku mu tehdy vystavil v pětisetové bitvě Slovák Karol Kučera, který duel vyhrál poměrem 6:7 (0:7), 6:4, 2:6, 6:2 a 6:1.

Proti Lopezovi Štěpánek nastoupil s výhodou jednoho vyhraného vzájemného utkání. Loni na turnaji v Doha si český tenista se Španělem poradil ve třech setech 6:7 (4:7), 6:3 a 6:2. Lépe se Štěpánkovi daří ve čtyřhře. Loni skončili s Jiřím Novákem jako poražení finalisté.

V úterním duelu byl opět úspěšnější český tenista a upravil skóre vzájemných střetnutí na 2:0 ve svůj prospěch. S devětadvacátým nasazeným Španělem si poradil ve třech setech shodně 6:4. Ve druhém kole Štěpánek změří své síly s Francouzem Fabricem Santorem, který si v prvním kole poradil s krajanem Julienem Benneteauem 0:6, 7:5, 6:2 a 6:2. Tenisté sehrají první vzájemný zápas.

Ženy neuspěly

S turnajem se rozloučila Klára Koukalová, která nestačila na Španělku Arantxu Parraovou a prohrála 2:6, 6:1 a 2:6. Koukalová tak ve Flushing Meadows uzavřela premiérový ročník grandslamu. V Melbourne se probojovala až do třetího kola. Avšak ve Francii a v Anglii sítem prvního kola neprošla.

První vzájemný zápas v životě sehrála Iveta Benešová s Američankou Samanthou Reevesovou. A stejně jako loni skončila v prvním kole. Podlehla domácí hráčce dvakrát 1:6.

Ani Alena Vašková nerozšířila řady českých tenistek ve druhém kole, kam se zatím dostala jen Denisa Chládková. Vašková v prvním kole nestačila na favorizovanou Rusku Jelenu Dementěvovou a s jedenáctou nasazenou prohrála 2:6 a 3:6.

Program a výsledky Čechů druhý den turnaje
Muži - 1. kolo
Radek Štěpánek (ČR) vs. Feliciano Lopez (Špa.-29) 6:4, 6:4, 6:4
Ženy - 1. kolo
Arantxa Parraová (Špa.) vs. Klára Koukalová (ČR) 6:2, 1:6, 6:2
Alena Vašková (ČR-Q) vs. Jelena Dementěvová (Rus.-11) 2:6, 3:6
Samantha Reevesová (USA) vs. Iveta Benešová (ČR) 6:1, 6:1

Reklama