Hlavní obsah

Sampras poprvé podlehl Piolineovi a finále v Londýně mu uniklo

LONDÝN

Po vítězství nad Radkem Štěpánkem v pražské exhibici uspěl Pete Sampras i v úvodních dvou zápasech veteránského turnaje v Londýně. Až do finále závěrečného podniku BlackRock Masters Tour v Royal Albert Hall se však slavný americký tenista nedostal, neboť v rozhodujícím utkání skupiny podlehl po velké bitvě poprvé v životě Cédriku Piolineovi.

Článek

S Francouzem, kterého během profesionální kariéry devětkrát porazil včetně dvou grandslamových finále, prohrál v sobotu 6:7 (7:9) a 6:7 (5:7). "Překvapil jsem sám sebe. Zvlášť když jsem měl v pátek dlouhý, hodně dlouhý večer. Sedli jsme si na skleničku s přáteli a trochu zapomněli na čas," vykládal dobře naladěný Pioline, jenž v dnešním finále zdolal domácího Grega Rusedského 6:7 (4:7), 7:6 (7:3) a 11:9 v super tie-breaku a získal svůj první titul mezi veterány.

"Řezali jsme se jako psi," uvedl Sampras, který Piolina porazil mimo jiné v boji o titul na US Open 1993 a čtyři roky nato ve Wimbledonu. "Chtěl jsem vyhrát, takže jsem zklamaný, že nejsem ve finále, ale alespoň že si diváci užili. Cédric výborně returnoval. V prvním setu jsem měl šance, ale trochu jsem ubral na servisu a jemu se povedlo několik skvělých úderů," dodal vítěz rekordních čtrnácti grandslamů.

Sampras se představil v Anglii, kde vybojoval sedm wimbledonských titulů, poprvé od ukončení kariéry v roce 2002 a dostalo se mu vřelého přijetí. V úvodním utkání porazil krajana Johna McEnroea 6:3, 6:4 a ve druhém zápase si poradil s někdejší britskou jedničkou Jeremym Batesem 6:3, 7:6 (7:3).

"Užil jsem si tu skvělý týden. Bylo fajn vrátit se do Londýna. Už jenom cesta ulicemi mi připomněla všechny mé tituly a vítězství, která jsem tu získal. Škoda, že jsem nepřidal další," řekl Sampras, jenž po několika letech půstu opět přišel tenisu na chuť.

Reklama

Související témata:
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík