Hlavní obsah

Novák bojoval o druhé kolo tři hodiny

Jiří Novák, česká tenisová jednička, musel ve Flushing Meadows na kurtu číslo 11 strávit tři hodiny, aby si zajistil postup do druhého kola US Open. Zabránit mu v tom chtěl Chorvat Mario Ančič. Proti silnější soupeřce však nic nezvládla Denisa Chládková a ve druhém kole s turnajem rozloučila po prohře s Ruskou Naďou Petrovovou.

Foto: Novinky s použitím ČTK

Jiří Novák se v boji o druhé kolo US Open pořadně zapotil.

Článek

Novák se nemohl dostat do hry a v prvním setu Ančičovi za 27 minut podlehl 3:6. Zatímco Chorvat se dopustil pěti nevynucených chyb a Novákovi naservíroval pět esíček, český tenista kazil více a na konci sady měl na svém kontě 12 nevynucených chyb. Ve druhém setu Novák zpřesnil hru a srovnal - 1:1 na sety.

Chorvat se však nehodlal vzdát jen tak lehce a ve třetí sadě nedávného vítěze turnaje v Gstadu přehrál za 54 minut 7:5. Následující dvě sady patřily shodným poměrem 6:2 Novákovy. Ančič však zápas dramatizoval do poslední chvíle. V poslední hře páté sady měl Novák za stavu 40:30 na raketě výhru v zápase. Mečbol však nevyužil. Navíc po druhém nevyužitém mečbolu dal Chorvatovi šanci na prolomení svého podání. Ančičův útok však s úspěchem odvrátil a do třetice využil mečbol.

Chládková na Rusku nestačila

Sen o třetím kole se počtvrté rozplynul Denise Chládkové. Ve druhém kole totiž narazila na devatenáctou nasazenou Rusku Naďu Petrovovou a za 56 minut prohrála 1:6 a 2:6. Grand Slam 2003 tak ve Flushnig Meadows zakončila stejným výsledkem, kterého dosáhla na French Open i ve Wimbledonu. V úvodním turnaji v Melbourne byla úspěšnější, když balila kufry až ve čtvrtém kole.

Výsledky českých tenistů třetí den US Open
Muži - 1.kolo
Jiří Novák (ČR-10) vs. Mario Ančič (Chor.) 3:6, 6:3, 5:7, 6:2, 6:2
Ženy - 2.kolo
Naďa Petrovová (Rus.-19) vs. Denisa Chládková (ČR) 6:1, 6:2

Reklama