Hlavní obsah

O startu Vaidišové ve Fed Cupu se dál jedná, manažer je proti

PROSTĚJOV

Na finančních podmínkách stále vázne dohoda o startu nejlepší české tenistky Nicole Vaidišové v příštím ročníku Fed Cupu. Podle úterního vyjádření Miroslava Černoška, majitele společnosti TK PLUS, která o podmínkách startu českých hráček v týmové soutěži jedná, by Vaidišová chtěla hrát, ale její manažer má jiné představy.

Článek

Zápas Světové skupiny I se Španělskem je na programu 7. a 8. února v Brně. V případě vítězství by české tenistky v semifinále narazily na USA. Pokud prohrají, čeká je baráž s týmem z nižší divize.

"I když jsme poslali manažerovi Vaidišové nabídku s velmi dobrými podmínkami, tak se nám jednání nedaří. Manažer chce dvojnásobek a trvá pouze na startu v jednom zápase. Přitom v příštím roce bude ještě důležitější druhé utkání, v němž půjde buď o postup do finále, nebo o udržení se v A-skupině," uvedla na dnešní tiskové konferenci v Prostějově Petra Píchalová z TK PLUS.

V tomto týdnu hodlá Vaidišovou kontaktovat i nehrající kapitán českého týmu Petr Pála. "Nechceme opakovat chybu, která nastala v Davisově poháru u Radka Štěpánka. Máme zájem, aby Nicol hrála. Ona chce hrát také. Všechno je otázkou jednání s její agenturou, která je zatím hluchá a má vyšší požadavky, než jsou naše představy," dodal Černošek.

Vaidišová oznámila, že nebude hrát Fed Cup, letos v únoru. Tehdy šestnáctá hráčka světa vysvětlila, že se chce soustředit na vlastní kariéru. I bez ní však Češky zvládly barážový zápas v Izraeli a postoupily mezi elitu.

V žebříčku WTA je Vaidišová momentálně na 41. místě. Jen o dvě příčky za ní je Iveta Benešová a na 46. místě figuruje Petra Kvitová. "Více (o formě tenistek) napoví až v lednu úvodní dva turnaje nové sezony v Austrálii. Tam bude hráčky sledovat Petr Pála, jenž bude současně trénovat prozatím i Radka Štěpánka, než si najde nového kouče," uvedla Píchalová.

Reklama