Hlavní obsah

Tenisté Francie splnili na úvod Hopmanova poháru roli favorita

PERTH

Tenisté Francie splnili na úvod tradičního Hopmanova poháru smíšených týmů roli favorita. Vítězství nad Tchaj-wanem si dvojice Alizé Cornetová, Gilles Simon zajistila už po dvouhrách a díky dalšímu bodu v závěrečném mixu vyhrála první zápas bez ztráty setu jednoznačně 3:0.

Článek

Cornetová v prvním duelu nebojovala jen se soupeřkou Hsieh Su-wei, ale i s časovým posunem. Do Perthu totiž dorazila až v pátek. "V době zápasu byly ve Francii tři hodiny ráno, takže jsem nebyla v nejlepší pohodě a cítila se trochu ospalá. Ale nakonec to nebylo tak strašné, když jsem vyhrála ve dvou setech," uvedla po vítězství 6:4, 6:4.

Druhý bod pak přidal jeden z objevů minulého roku Simon. Tenista, jenž se v průběhu sezóny posunul v žebříčku ze 29. na sedmé místo a zahrál si semifinále Turnaje mistrů, porazil 6:3 a 7:6 Lu Jen-hsuna. Smíšenou čtyřhru pak Francouzi vyhráli 6:4 a 7:6.

Turnaj za účasti osmi týmů je letos bez české účasti. Ve skupině A na sebe narazí USA (Meghann Shaughnessyová, James Blake), domácí Austrálie (Casey Dellacquaová, Lleyton Hewitt), Německo (Sabine Lisická, Nicolas Kiefer) a Slovensko (Dominika Cibulková, Dominik Hrbatý). Soupeři Francie a Tchaj-wanu v béčku budou v dalších duelech Itálie (Flavia Pennettaová, Simone Bolelli) a Rusko (Dinara a Marat Safinovi). Finále mezi vítězi skupin je na programu v pátek.

Reklama

Související témata: