Hlavní obsah

Vaidišová na Fed Cupu v Brně? Rozhodne se v Austrálii

PRAHA

Loni si svými výkony vysloužila prvenství v anketě Propadák roku, ve středu prohrála už ve 2. kole na turnaji v Aucklandu. Ve Fed cupu by se přesto služby Nicole Vaidišové českému tenisu náramně hodily. A kapitán fedcupového týmu Pála chce s českou tenisovou jedničkou o jejím startu v prvním kole soutěže jednat. Času na dohodu ale není moc, proti Španělsku se hraje v Brně už za měsíc.

Článek

Vaidišová, momentálně 40. na světovém žebříčku, má totiž v týmové soutěži skvělou bilanci. Ve dvouhrách z dvanácti zápasů prohrála jen jedinkrát. Po loňském duelu se Slovenskem však oznámila, že se hodlá soustředit na svůj vzestup v ratingu WTA a reprezentační řady dočasně opouští. Přesto i bez ní české tenistky vybojovaly na izraelské horké půdě postup mezi světovou elitu.

Háčkem neúměrné požadavky agenta

Vaidišová má teď opět chuť hrát za národní tým, i když plán zamířit do horních pater žebříčku se jí nedaří. Má to ovšem jeden háček. Agent tenistky Olivier van Lindonk si klade neúměrné požadavky. „Nabídli jsme velmi dobré podmínky, ale manažer chce za Nicolin start ve Fed cupu dvakrát tolik. A žádné další zprávy od něj nemám,“ říká Petra Píchalová-Langrová z agentury TK Plus.

Van Lindonk navíc chce, aby Vaidišová v tomto roce odehrála za Česko pouze jeden zápas. To znamená, že v případném semifinále či v baráži by tenistky nastoupily znovu bez své jedničky...

Postoupit z prvního kola elitní skupiny Fed cupu přes loňské finalistky by přesto neměl být neřešitelný úkol. Lépe než Vaidišová je na tom z týmu soupeřek pouze španělská jednička Anabel Medinaová-Garriguesová (dvaadvacátá v žebříčku WTA), zatímco český kapitán Petr Pála má v záloze ještě šest hráček seřazených od 42. do 81. místa světového žebříčku.

Grandslam ukáže

„Jsem v kontaktu se všemi hráčkami, které připadají v úvahu. Nicméně nominace se dělá až deset dnů před losováním, takže teď je předčasné říct, kdo v ní bude a kdo ne,“ vysvětluje Pála, který momentálně sleduje výkony českých tenistek v Austrálii a právě tam povede jednání i s Vaidišovou.

„Do zápasu se Španělskem bude ještě pár turnajů a hlavně Melbourne. Uvidí se, jak to holkám půjde na prvním grandslamu sezóny,“ nepředbíhá Pála. „Nicole ale hrála za fedcupové družstvo vždycky výborně. Český tým ji jako lídra potřebuje, to je jasné,“ prohlásil kapitán už po zápase se Slovenkami.

Reklama