Hlavní obsah

VIDEO: Kiefer sledoval vítězný míček, poranil si kotník

Německý tenista Nicolas Kiefer si v utkání Hopmanova poháru ošklivě poranil kotník. V utkání proti Slovensku poslal servis na Dominika Hrbatého, který míček jen odpálil do autu. Kiefer se za míčkem otáčel a ve chvíli, kdy viděl, že jde míček do zámezí, polevil ve své koncentraci a zvrtl si kotník pravé nohy.

Článek

Pokud se chtěli reprezentanti našeho západního souseda probojovat do finále, musel Keifer zápas vyhrát. V úvodním zápase totiž Sabine Lisická podlehla Dominice Cibulkové 0:2 na sety.

Keifer při svém vedení 3:1 a při shodě podával. Servis se mu podařil, Hrbatý míček sice odpálil, ale daleko za základní čáru. Po balónku se Kiefer ve svém pohybu směrem k síti otáčel, aby ho zkontroloval. V tu chvíli se mu podlomil pravý kotník a Němec se skácel k zemi. Kiefer musel zápas skrečovat. Z hřiště musel být nakonec odvezen na vozíčku.

Slovensko získalo druhý rozhodující bod a postoupilo do finále soutěže. Německo navíc nemohlo nastoupit ani k poslednímu zápasu. Ohrožena je i Kieferova účast na prvním grandslamovém turnaji sezóny Australian Open.

Reklama