Hlavní obsah

Slovenští tenisté vyhráli Hopmanův pohár smíšených družstev

PERTH

Slovenští tenisté Dominika Cibulková a Dominik Hrbatý triumfovali na Hopmanově poháru smíšených družstev. Ve finále tradiční soutěže dnes v Perthu rozhodli o výhře nad Ruskem už po dvouhrách, v nichž Cibulková nejprve porazila 6:7, 6:1 a 6:4 Dinaru Safinovou a Hrbatý pak po setech 6:7, 7:5 a 7:6 přehrál jejího bratra Marata. Slováci Hopmanův pohár vyhráli potřetí v historii, před tím uspěli v letech 1998 a 2005. Závěrečná smíšená čtyřhra se už nehrála.

Článek

"Prožila jsem dnes asi nejkrásnější pocity, jaké se v tenisu dají. Proto hraju tenis, je to něco úžasného, neskutečného," citovala slovenská média Cibulkovou, jež v Perthu neprohrála jedinou dvouhru. S třetí hráčkou světa sehrála v prvním setu vyrovnanou partii, v tie-breaku však tahala za kratší konec. Ztracený set ji ale nerozhodil, Safinová naopak začala více kazit a ve zbytku zápasu uhrála pouze pět gamů. Během tří setů nasbírala více než 50 nevynucených chyb a často připomínala rozezlenými gesty svého bratra.

Hrbatý v duelu se Safinem rovněž ztratil první set ve zkrácené hře, ale také utkání otočil. Proti bývalé světové jedničce získal další dva sety a po úspěchu před čtyřmi lety, kdy triumfoval po boku Daniely Hantuchové, se znovu radoval v Perthu z celkového vítězství. V posledních sezonách se přitom Hrbatý na turnajích hodně trápil a momentálně je až na 250. místě světového žebříčku, i když už byl v roce 2004 dvanáctý.

Slovenské duo získalo za vítězství společnou prémii 240.000 australských dolarů (zhruba 3,3 milionu korun) a speciální míčky posázené diamanty. Trofej je však putovní a zůstává v Perthu. "Domino mi už před turnajem říkal, že kdybychom to náhodou vyhráli, tak si máme dát udělat repliku vítězné trofeje, tak jak to udělal předtím on. Teď se těším na to, kdy mi zmenšený pohár přijde domů," uvedla Cibulková.

Hopmanův pohár - finále:
Slovensko - Rusko 2:0
Cibulková - Safinová 6:7, 6:1, 6:4, Hrbatý - Safin 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:3).

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 17 : 15
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová