Hlavní obsah

Světová jednička Jankovičová je před Australian Open nemocná

Světová tenisová jednička Jelena Jankovičová kvůli nemoci vynechala svůj sobotní závěrečný zápas na exhibici v Hongkongu. Třiadvacetiletá Srbka má horečku a není si jistá, zda se plně zotaví do začátku grandslamového Australian Open, jež odstartuje 19. ledna.

Článek

"V posledních dnech mi bylo špatně. Cítím se hodně zesláble," řekla Jankovičová divákům na kurtu, kam se přišla před svým plánovaným duelem proti Číňance Čeng Ťie rozloučit a omluvit.

Srbka měla podle svých slov v pátek vysokou teplotu. Pokud se nebude cítit dobře, neodletí v sobotu večer navzdory zamluvené letence do Melbourne. "Je to hodně individuální. Někteří lidé se zotaví do dvou dnů, někomu to trvá déle. Kdo ví?" řekla novinářům na otázku ohledně svých šancí uzdravit se do Australian Open.

Příčinou nemoci i cestování a změna prostředí

Za nemoc podle ní může i cestování a změna prostředí. "Sem do Hongkongu to byla dlouhá cesta. Imunitní systém mám nabouraný i kvůli tomu, že jsem hodně tvrdě trénovala. Dostala jsem se na limit. Navíc je lehké onemocnět, když máte kolem sebe hodně lidí a procházíte změnou klimatu a časového pásma," dodala rodačka z Bělehradu, jež ve své jediné dvouhře v Hongkongu podlehla ve čtvrtek hladce 2:6, 2:6 Venus Williamsové.

Bývalá světová jednička z USA Williamsová v sobotu korunovala své vydařené vystoupení na exhibici v duelu s Ruskou Věrou Zvonarevovou, kterou stejně jako v listopadovém finále Turnaje mistryň porazila. V sobotu Američanka zvítězila hladce 6:2, 6:2 a ani ve třetím singlu v Hongkongu neztratila set.

Pomohla tak společnému týmu Jižní a Severní Ameriky k celkové výhře na turnaji. Vítězný třetí bod ve finálovém duelu proti Rusku přidala Argentinka Gisela Dulková, jež zdolala 3:6, 6:4 a 6:4 Annu Čakvetadzeovou.

Exhibiční turnaj žen v Hongkongu:
Finále:
Ameriky - Rusko 4:1
Dulková (Arg.) - Čakvetadzeová 3:6, 6:4, 6:4, V. Williamsová (USA) - Zvonarevová 6:2, 6:2, V. Williamsová, Vandewegheová (USA) - Čakvetadzeová, Panovová 6:4, 6:1.
O 3. místo:
Asie - Evropa 3:0
Čeng Ťie (Čína) - Larcherová de Britová (Portug.) 6:1, 6:1.

Reklama

Související témata: