Hlavní obsah

Kvitová poprvé vyhrála turnaj WTA, v Hobartu porazila Benešovou

HOBART

Česká tenistka Petra Kvitová získala na turnaji v Hobartu první vítězství na okruhu WTA. V pátečním finále porazila svou krajanku Ivetu Benešovou 7:5 a 6:1. O vývoji zápasu rozhodla koncovka prvního setu, v němž se radovala Kvitová. Osmnáctiletá česká naděje si pak snadno došla pro vítězství.

Článek

Kvitová se výrazně posunula k zisku prvního setu v pátém gamu, v němž si vybojovala tři možnosti k prolomení podání své soupeřky. Benešová dokázala snížit na 30:40, přesto úvodní brejk zápasu osmnáctiletá Kvitová získala. Vše nasvědčovalo tomu, že si rodačka z Bílovce dojde snadno pro zisk úvodní sady.

V desáté hře, v níž Kvitová podávala na vítězství v prvním setu, ale Benešová získala první dva brejkboly v zápase a když se jí podařilo druhý z nich využít, rozpoutal se boj o první set nanovo. Ne však na dlouho. V následující hře se totiž Kvitové podařil rebrejk a první sadu tak získala v poměru 7:5.

"Když Iveta vyrovnala na 5:5, začala jsem být nervózní," řekla po zápase Kvitová. "V tu chvíli jsem se snažila soustředit na každý balónek," dodala.

A právě poslední hra úvodního dějství byla pro vývoj zápasu klíčová. Benešová se totiž nedokázala vyrovnat s prohranou koncovkou prvního setu a ve druhém prohrála s Kvitovou jednoznačně 1:6.

Kouč zápasu skutečně nepřihlížel

Kvitová získala za své vítězství 280 bodů do žebříčku a inkasovala 37 000 dolarů.

Při zápase údajně skutečně nebyl společný trenér obou tenistek David Kotyza, který svou neúčast ohlásil již po čtvrtečních semifinálových výhrách svých svěřenkyň.

Na kurtu však vládla dobrá nálada i po zápase. Kvitová neskrývala své nadšení ze zisku premiérového titulu na okruhu seniorek, Benešová zase bavila diváky. "Nevím, zda ji mohu stále nazývat svou kamarádkou," vtipkovala po zápase pětadvacetiletá Benešová. "Sdílíme společně pokoj, ale myslím, že ji (Kvitovou) dnes vykopnu," citovala Benešovou agentura Reuters.

Vítězka finálového zápasu se před utkáním bála nervozity. "Doufám, že dnes už budeme spát dobře," špitla jen a poté se rozhovořila. "Jsem velice ráda, že jsem vyhrála svůj první turnaj právě tady, protože se mi tu moc líbí," řekla Kvitová, ktrou v prvním kole úvodního grandslamu sezóny Australian Open čeká Běloruska Viktoria Azarenková. "Bude to hodně těžké, Azarenková hraje hodně dobře," dodala Kvitová.

Tenisový turnaj v Hobartu - finále:
Kvitová (ČR) - Benešová (ČR) 7:5, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Dulková, Pennettaová (Arg./It.) - A. Bondarenková, K. Bondarenková (1-Ukr.) 6:2, 7:6 (7:4).

Reklama

Související témata: