Hlavní obsah

Damm získal v Aucklandu 38. titul, dvouhru vyhrál Del Potro

AUCKLAND

Český deblista Martin Damm získal v generálce na Australian Open se svým novým partnerem Robertem Lindstedtem ze Švédska titul na turnaji v Aucklandu. Připsal si tak 38. triumf ve čtyřhře v kariéře. Ve dvouhře zvítězil největší favorit Juan Martín del Potro z Argentiny.

Článek

Šestatřicetiletý Damm a o pět let mladší Lindstedt porazili ve finále 7:5 a 6:4 americko-indickou dvojici Scott Lipsky, Leander Paes. "Hrát proti Leandrovi je vždycky těžké. Je to jeden z nejlepších hráčů historie, má nesmírně rychlou ruku," řekl Damm na adresu indického tenisty, s nímž v roce 2006 vyhrál US Open.

Bývalý český daviscupový reprezentant Damm získal titul na okruhu ATP po téměř roce, naposledy zvítězil loni v únoru v Marseille s Pavlem Víznerem. Už dnes si navíc zajistil, že si připíše turnajové prvenství i v 17. sezoně za sebou.

Finále dvouhry se stalo kořistí nejvýše nasazeného Del Potra, jenž před startem prvního grandslamu sezony získal pátý titul v kariéře. V závěrečném souboji dvoumetrových tenistů zdolal Argentinec po setech 6:4, 6:4 Američana Sama Querreyho.

AUCKLAND
Dvouhra - finále:
Del Potro (1-Arg.) - Querrey (6-USA) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Damm, Lindstedt (1-ČR/Švéd.) - Lipsky, Paes (2-USA/Indie) 7:5, 6:4.

Reklama