Hlavní obsah

Vaidišová nadále nebude reprezentovat ve Fed Cupu

PRAHA

Nicole Vaidišová nebude ani v této sezóně reprezentovat Českou republiku ve Fed Cupu. Devatenáctiletá tenistka, která se po vleklé výkonnostní krizi propadla až do šesté desítky světového žebříčku, se podle své manažerské agentury IMG chce soustředit na návrat do nejvyšších pater světového žebříčku.

Článek

Snaha o návrat Vaidišové do týmu po několikaměsíčním jednání České sportovní s IMG vyšla naprázdno. Byl o tom informován i kapitán fedcupového týmu Petr Pála, jenž v Austrálii sleduje hráčky, které připadají v úvahu pro únorové domácí utkání 1. kola Světové skupiny I se Španělskem.

Pálu potěšilo české finále v Hobartu mezi Petrou Kvitovou a Ivetou Benešovou i dnešní postup Lucie Šafářové do 2. kola Australian Open. "Doufám, že si holky podrží formu dále během Australian Open a pak až do Brna. Budu se snažit vidět co nejvíc zápasů českých hráček. Nominaci proti Španělsku oznámím deset dnů před utkáním, i když o některých jménech není pochyb. Navzdory rozhodnutí Nicole je příjemné mít starost s výběrem, když se daří i ostatním hráčkám," uvedl v tiskové zprávě.

Vaidišová hrála Fed Cup naposledy před rokem, kdy pomohla k výhře v prvním kole Světové skupiny II nad Slovenskem. Vzápětí oznámila, že s týmovou soutěží na neurčito končí a nehrála dubnovou baráž v Izraeli. České tenistky i bez ní zvítězily v Ramat Hašaronu 3:2 a na čtvrtý pokus postoupily mezi elitu.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová