Hlavní obsah

Šafářová: Vyplatilo se mi střídání úderů

MELBOURNE

Bylo to příjemné překvapení. Po postupu svého přítele Tomáše Berdycha se do druhého kola Australian Open probojovala i Lucie Šafářová, která si poradila s nasazenou Rakušankou Sybille Bammerovou. "Snažila jsem se měnit rytmus podání, střídat tvrdé údery s liftovanými," hledala po utkání příčiny snadného vítězství česká tenistka.

Článek

Šafářová neměla být favoritkou, přesto čtyřiadvacáté nasazené dovolila pouhé čtyři hry, když zvítězila 6:3 a 6:1. Navíc se jednalo o pátý vzájemný zápas a ani jednou se na konci česká tenistka neradovala. Až v Melbourne.

Jednadvacetiletá Šafářová vstoupila do zápasu s jasnou taktikou - měnit údery a spoléhat se na svůj servis. „Snažila jsem se měnit rytmus podání, střídat tvrdé údery s liftovanými a občas hrát soupeřce i do těla a s tím měla podle předpokladů problémy,“ řekla Šafářová po zápase spolupracovníkovi Práva.

Ve druhém kole nastoupí šedesátá hráčka světa proti Marině Erakovičové z Nového Zélandu. Rodačka ze Splitu v prvním kole vyřadila Petru Cetkovskou. „Petře jsem postup moc přála, jsme hodně dobré kamarádky, na druhou stranu je každý český souboj nepříjemný, takže se aspoň můžu plně koncentrovat na nadcházející souboj,“ těší se Šafářová, jíž čeká první zápas s Erakovičovou na okruhu WTA.

Reklama