Hlavní obsah

Kvitovou utěšila na Australian Open trenérova teorie

MELBOURNE

Hodně krutě dopadla zpátky na tenisovou zem talentovaná česká hráčka Petra Kvitová. Po senzačním a v její kariéře premiérovém triumfu na předchozím turnaji v tasmanském Hobartu ji v úterý v 1. kola Australian Open drsně vyprovodila ze hry Běloruska Azarenková. "S podmínkami se soupeřka vyrovnala lépe a nedala mi šanci," uznala Kvitová.

Článek

"Můj nový trenér David Kotyza sice říká, že je lepší vyhrát turnaj a pak vypadnout v prvním kole, než uhrát dvě čtvrtfinále, ale klidně bych si tady v Melbourne ještě zahrála..." smála se po rychlém vyřazení současná česká ženská tenisová dvojka.

"Ale byl to těžký los, soupeřka byla opravdu silná a navíc mě trochu trápily žaludeční problémy, které začaly už v pondělí večer a dnešní horké počasí tomu moc nepřidalo. Ale vymlouvat se na to rozhodně nehodlám, Azarenková se s podmínkami vyrovnala lépe a nedala mi dnes šanci," sportovně uznala Petra Kvitová.

Po čerstvém vítězství na turnaji v Habartu, kde ve finále porazila svoji kamarádku a tréninkovou sparingpartneru Ivetu Benešovou,  tak přišel brzký návrat do reality, přesto grandslamová prohra dodává české hráčce spíše motivaci do další práce.

"Hobart je minulostí, dnes jsem poznala, že mám před sebou ještě hodně práce, musím zlepšit téměř všechno, od úderů, kondice až po psychiku," uvědomuje si Kvitová. "Nemám žádné konkrétní žebříčkové cíle, ale jasnou motivaci pozvednout svou hru na ještě vyšší úroven," hlásí odhodlaně.

Reklama

Související témata:
  7 : 6, 0 : 0 Kosťuková - Vondroušová 7 : 6, 0 : 0 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články