Hlavní obsah

Hernych na Australian Open prohrál bitvu a skončil na kapačkách

MELBOURNE

Krutě skončilo letošní Australian Open pro tenistu Jana Hernycha. V zápase prvního kola vedl už 2:0 na sety a navrch měl i ve třetím, jeho rumunský protivník Hanescu však dokázal zápas otočit a po dvou vyhraných tie-breacích získal i poslední set 8:6. "Necítím se vůbec dobře, hned po zápase si mě vzal do péče lékař," řekl český tenista.

Článek

Ve velkém parnu strávili oba soupeři na rozpáleném dvorci přes čtyři hodiny a český tenista po zápase skončil na kapačkách. "Už během čtvrtého setu mě braly křeče do nohou a vzápětí po celém těle, což jsem ještě nikdy nezažil. Proti křečím jsem musel hodně pít, navíc jsem nic nejedl a z toho všeho  se mi pak udělalo hodně nevolno," prozradil Hernych.

"Po zápase jsem i zvracel a skončil na kapačkách, kde mi dodávali potřebnou výživu. Na lehátku jsem vyčerpáním usnul a ani nevím, kolik je vlastně hodin," skoro šeptem vysvětloval evidentně vysílený Hernych.

Přitom nechybělo mnoho a mohl být dávno v milosrdném stínu šaten, nadějně rozehraný zápas ale ve třetím setu nedokázal dovést do vítězného konce."Je to škoda, měl jsem i dva mečboly, ale jeden jsem zahodil dvojchybou a nevyužil ani ten druhý," litoval Hernych.

"Mrzí mě to hodně, po loňském US Open je to pro mě druhá pětisetová grandslamová prohra v řadě. Ale ted si se všeho nejdřív přeju padnout do postele a odpočinout si," dodal.

Reklama