Hlavní obsah

Rumunský tenista Pavel na Australian Open ukončil kariéru

MELBOURNE

Rumunský tenista Andrei Pavel ukončil profesionální kariéru. Na Australian Open odehrál v 1. kole jen 45 minut, než musel za stavu 2:6 a 1:3 vzdát Britovi Andymu Murraymu. Vinu na tom měly problémy se zády, kvůli kterým pak bezprostředně po zápase oznámil, že šlo o jeho poslední utkání na mezinárodních kurtech.

Článek

"Už nejde hrát dál. Pravděpodobně šlo o můj poslední zápas," řekl čtyřiatřicetiletý Pavel, který je po Fabrici Santorovi z Francie druhým nejstarším hráčem na okruhu ATP. "Nebudu to znovu pokoušet. Nechci si zničit zdraví jen proto, abych hrál další turnaj. Už jsem jich odehrál dost," dodal Pavel.

Rumunský tenista měl problémy se skřípnutým nervem v zádech už osm let a přišel kvůli tomu o předchozí tři grandslamy v roce 2008. V říjnu se začal cítit lépe a vrátil se na okruh. Teď se mu ale bolesti vrátily.

Pavel se na profesionálních kurtech pohyboval od roku 1995. Získal sedm titulů včetně prvenství na turnaji série Masters v Montrealu v roce 2001. O šest let později se těšil z nejvyššího postavení v žebříčku v kariéře, když se vyšplhal až na 18. pozici.

Reklama

Související témata: