Hlavní obsah

Hewitt bere vyřazení jako odrazový můstek na cestě zpět k elitě

MELBOURNE

Australský tenista Lleyton Hewitt se po srpnové operaci kyčle nemohl dočkat, až si zase zahraje na domácím Australian Open, první grandslam sezony však pro něj skončil hned v 1. kole. Přestože sehrál s třináctým nasazeným Chilanem Fernandem Gonzalezem vyrovnanou bitvu, nakonec odešel po pátém setu jako poražený. Bývalá světová jednička však bere porážku jako odrazový můstek k cestě zpět mezi světovou elitu.

Článek

"Už tam mířím," odpověděl Hewitt na otázku, zda chce ještě zaútočit na první světovou desítku. "Kdybych chtěl jít do důchodu, tak se nenechám operovat. To zranění nebylo takové, že by mě omezovalo v běžném životě. Operaci jsem podstoupil proto, abych mohl hrát tenis," dodal.

Hewitt měl zdravotní problémy od roku 2005. Minulou sezónu musel přerušit již v srpnu, kdy se podrobil operaci. Kvůli tomu přišel o US Open a v žebříčku ATP se propadl až na aktuální 70. příčku. K zápasovému zatížení se vrátil až letos na Hopmanově poháru a poté došel do čtvrtfinále turnaje v Sydney, kde nestačil na Davida Nalbandiana z Argentiny. Mělo však jít jen o rozcvičku před pravým startem sezony. Los Australian Open mu však nepřál.

Proti favorizovanému Gonzalezovi přitom začal velmi dobře a první set vyhrál 7:5. Pak ale ztratil půdu pod nohama a následující dvě sady prohrál 2:6. Na jeho prohře nic nezměnilo ani to, že si dobrým výkonem ve čtvrtém setu vymohl rozhodující sadu. V ní však měl opět navrch Gonzalez a po výhře 6:3 prošel do 2. kola on.

"Oba chlapi, kteří mě v těchto dvou týdnech porazili, jsou hráči ze světové patnáctky," upozornil vítěz Wimbledonu z roku 2002. "A přitom obě tyhle porážky na papíře nevypadají vůbec špatně. Oba zápasy jsem totiž mohl i vyhrát. Pro zbytek sezóny je to dobrý odrazový můstek," řekl Hewitt, který na Australian Open prohrál v prvním kole poprvé od roku 2002, kdy nečekaně vypadl se Španělem Martinem Albertem.

Reklama