Hlavní obsah

Nadal: Na Federera a Djokoviče ještě nemyslím

MELBOURNE/PRAHA

Bylo to rychlejší než se čekalo. Světový tenista číslo jedna Rafael Nadal ze Španělska v utkání prvního kola Australian Open snadno přehrál Belgičana Christopha Rochuse ve třech setech a za 77 minut postoupil do dalších bojů turnaje, který ještě nikdy nevyhrál.

Článek

Dvaadvacetiletý tenista, jenž v loňském roce zažil životní sezónu, když z tenisového trůnu sesadil Švýcara Rogera Federera, nevstoupil do sezóny úplně skvěle. Na úvod roku musel skousnout porážku od Andyho Murrayho na tenisové exhibici v Abú Zabí a z turnaje v Dauhá byl vyřazen po porážce od Francouze Monfilse.

Do prvního grandslamu sezóny se mu ale vstup podařil báječně. „Hrál jsem dobře. Byl jsem koncentrovaný po celý zápas. Podání mi šlo a z forhendů se mi dařilo rozdělovat míčky po celém kurtu,“ liboval si na oficiálních stránkách turnaje rodák z Mallorky.

Na hřišti se navíc zdržel pouze hodinu a čtvrt. „Dobré je, že jsem vyhrál. A pokud se podaří zvítězit takovýmto způsobem, tím lépe. Jsem rád za pohodový start do Australian Open, těší mě i předvedený výkon,“ radoval se Nadal po snadné výhře. Kvality soupeře ale rozhodně snižovat nechtěl. „Vždyť to znáte, sport je takový. Já dnes hrál dobře a on pravděpodobně nehrál jedno ze svých nejlepších utkání,“ vyprávěl tenista, jehož trénuje vlastní strýc Toni Nadal.

Rochus: Hledám si jinou práci

Poražený Rochus po utkání v nadsázce prohlásil, že vážně přemýšlí o změně zaměstnání. Tomu se Nadal upřímně zasmál. „To si dělá legraci ne? Je to dobrý hráč a na jiných turnajích bude hrát určitě lépe,“ těšil na dálku soupeře, jemuž v utkání dovolil získat pouhé čtyři gamy.

Ztráty koncentrace se ale po snadném vítězství nebojí. „Nemyslím si, že bych s tím měl problémy. Koncentraci musíte mít v zápase neustále. Hrajete přece grandslam,“ zdůraznil Nadal, jenž rázně odmítal spekulace o tom, že by svým jasným vítězstvím mohl nahnat svým největším soupeřům strach.

„Přemýšlet nad takovými věcmi by bylo trochu příliš ne? Vážně se tím nezabývám,“ řekl Nadal, jehož maximem na Australian Open je semifinále z loňského roku. „Snažím se přemýšlet pouze nad svými výkony. Roger (Federer), Novak (Djokovič) a (Andy) Murray jsou ještě daleko. Pokud se s nimi střetnu, tak až v semifinále nebo ve finále. Momentálně přemýšlím jen nad příštím zápasem,“ dodal Nadal, jenž ve druhém kole narazí na Chorvata Karanusiče.

Reklama