Hlavní obsah

Šafářová výhrou utišila novozélandský kotel

Katem českých tenistek na letošním Australian Open se málem stala novozélandská hráčka Marina Erakovičová. Poté, co v prvním kole vyřadila Petru Cetkovskou, trápila ve středu nečekaně dlouho i Lucii Šafářovou. Česká fedcupová reprezentantka ale nakonec dlouhou bitvu se soupeřkou i většinou publika zvládla a po třísetové výhře se může těšit na třetí kolo. V něm se utká s Francouzkou Bartoliovou.

Článek

Byl to doslova vydřený postup, takže velká spokojenost?

Určitě, byl to strašně dlouhý zápas. Bohužel mi utekl druhý set, soupeřka se hodně zvedla na servisu, který jsme si v rozhodujícím třetím setu už většinou držely a rozhodovaly opravdu maličkosti. Svůj servis jsem naštěstí vyhrávala vcelku v klidu, zatímco při jejím jsem měla stále více brejkbolů, které jsem dlouho nedokázala proměňovat. Ale dneska jsem hrozně moc nechtěla prohrát, pořád jsem se hecovala a tahle bojovnost nakonec kýžený úspěch přinesla.

Tvrdá zimní příprava se tedy vyplatila?

Natrénováno mám opravdu hodně, cítím se velmi dobře a i dnes jsem si pro sebe říkala, že právě kvůli takovým zápasům dřu a teď je potřeba to prodat, což mě hodně motivovalo a pomohlo. Navíc je začátek sezóny, takže má člověk velkou chuť do hry a každý další úspěch jen dodá sebedůvěru.

Erakovičová měla mohutnou podporu hlediště, nevadilo vám to?

Určitě to bylo náročné, ale snažila jsem se na jejich hlučné fandění nekoncentrovat a soustředit se hlavně na svůj výkon, což se nakonec povedlo. Určitě není nic příjemného, když proti vám stojí většina publika. Ale zase tam z jejich strany nebylo nic nesportovního, takže to bylo v pohodě.

Nadřela jste se ale asi více než Tomáš Berdych...

Určitě, pro nás ženy je tříseťák asi něco podobného jako pro chlapy pětiseťák. Tomáš to dnes měl asi snadnější. Že hraje nedaleko jsem vnímala jen díky skandování jeho speciální fanouškovské skupiny Berdych Army, ale pak bylo najednou delší dobu ticho, tak jsem si říkala, že už to asi úspěšně zvládl.

V dalším kole čeká Francouzka Bartoliová, jaké jsou šance?

Zatím jsem s ní hrála jednou a neúspěšně, určitě je to dobrá hráčka. Musím se připravit na její rychlé údery z obou stran, takže to rozhodně nebude jen nějaké pinkání, čeká mě těžký boj, ale nemám co ztratit.

Více o Lucii Šafářové na Australian Open čtěte ve čtvrtečním Právu.

Reklama

Související témata: