Hlavní obsah

Ve čtvrtek budou na Australian Open bojovat Benešová a Štěpánek

MELBOURNE

Další dva čeští tenisté ve dvouhře se představí ve čtvrtečním programu Australian Open. Jako první začne svůj zápas druhého kola v Hisense Areně Iveta Benešová proti čtvrté nasazené hráčce dámské dvouhry Jeleně Dementěvové z Ruska. Na kurtu číslo 13 pak nastoupí jako třetí v pořadí Radek Štěpánek proti Němci Michaelu Berrerovi.

Článek

Než přijde na řadu zápas Štěpánka, zahraje si na stejném kurtu svůj první zápas v dámské čtyřhře Lucie Šafářová. Společně s Voskobojevovou z Kazachstánu nastoupí proti novozélandsko-chorvatskému páru Erakovicová, Tošičová.

Ve čtyřhře se ve čtvrtek představí celkem osm českých tenistů. Nejvíc jich bude k vidění na kurtu číslo 11, kde pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká nastoupí proti krajance Vladimíře Uhlířové a Bělorusce Dzehalevičové. První zápas čeká také třetí nasazený pár turnaje Květa Peschkeová, Lisa Raymondová.

Lukáš Dlouhý s Indem Leanderem Paesem jsou na Australian Open nasazeni jako čtvrtý nejlepší pár deblistů a v prvním kole je čeká švýcarsko-francouzská dvojice Allegro, Santoro.

Program Australian Open - 22. ledna (začátky 01:00 SEČ):
Rod Laver Arena:
2. kolo: Guccione (Austr.) - Simon (6-Fr.), Nadal (1-Šp.) - Karunušič (Chorv.), Lisická (Něm.) - Stosurová (Austr.), nejdříve v 9:30 V. Williamsová (USA) - Suarezová Navarrová (Šp.), A. Murray (6-Brit.) - Granollers (Šp.).
Hisense Arena:
2. kolo: Benešová (ČR) - Dementěvová (4-Rus.), Dulková (Arg.) - S. Williamsová (2-USA), Monfils (12-Fr.) - Koubek (Rak.), Ljubičič (Chorv.) - Tsonga (5-Fr.).
Margaret Court Arena:
2. kolo: Caňas (Arg.) - Gonzalez (13-Chile), Mooreová (Austr.) - Pennettaová (12-It.), Kuzněcovová (8-Rus.) - Maleková (Něm.), nejdříve v 9:30 Blake (9-USA) - De Chaunac (Fr.).
Kurt č. 5 (třetí zápas v pořadí):
1. kolo: Peschkeová, Raymondová (ČR/USA) - Erraniová, Knappiová (It.)
Kurt č. 11 (třetí zápas v pořadí):
1. kolo: Dzehalevičová, Uhlířová (Běl./ČR) - Hlaváčková, Hradecká (ČR)
Kurt č. 13 (druhý zápas v pořadí):
1. kolo: Erakovicová, Tošičová (N. Zéland/Chorv.) - Šafářová, Voskobojevová (ČR/Kaz.), 2. kolo: Štěpánek (22-ČR) - Berrer (Něm.).
Kurt č. 14:
1. kolo: Aspelin, Vízner (Švéd./ČR) - Pavel, Tecaul (Rum.), Ferrer, Gimeno-Traver (Šp.) - Damm, Lindstedt (ČR/Švéd.)
Kurt č. 19 (třetí zápas v pořadí):
1. kolo: Allegro, Santoro (Švýc./Fr.) - Dlouhý, Paes (ČR/Indie)

Reklama