Hlavní obsah

Venus Williamsová opět potvrdila, že se jí v Austrálii moc nedaří

Americká tenistka Venus Williamsová musela na Australian Open strávit další nečekanou porážku. Turnajová šestka ve čtvrtek ve druhém kole ve třech setech nestačila na Španělku Carlu Suarezovou-Navarrovou a znovu potvrdila, že se jí v úvodním grandslamu sezony příliš nedaří. Jejím maximem je finálová účast v roce 2003, ale od té doby ani jednou nepřešla přes čtvrtfinále.

Článek

"Není to veselé, ale co se dá dělat," reagovala Williamsová po zápase na dotaz ohledně její bilance v Melbourne. "Rozhodně nevěřím v nějakou smůlu nebo osud, protože nevěřím v čarodějnice ani jiné magické bytosti," pokračovala osmadvacetiletá Američanka.

Čtvrteční porážku se snažila brát s nadhledem, byť ztratila vedení 5:2 v rozhodující sadě a dokonce neproměnila mečbol. "Samozřejmě prohrát nikdy není nejlepší pocit, ale naštěstí jsem už také měla v kariéře mnoho krásných vítězství. Dneska se mi nepovedlo získat kontrolu nad utkáním, měla jsem více diktovat jednotlivé výměny," řekla starší ze sester Williamsových, která se vyřazením postarala o dosud největší překvapení na Australian Open.

Sedminásobná grandslamová vítězka narazila na Suarezovou-Navarrovou vůbec poprvé v kariéře a po zápase nešetřila chválou. "Její hru jsem už dříve viděla, ale tohle byl zřejmě jeden z nejlepších výkonů, co kdy předvedla. Když jdete na kurt, tak samozřejmě musíte počítat se vším. Každá z nás tady je profesionálka, schopná hrát skvělý tenis," podotkla Williamsová.

Dvacetileté Španělce předpověděla velkou budoucnost. "Určitě je velmi talentovaná. Dneska byla naprosto důsledná a navíc agresivní. Chodila si pro konečné míče a využila své šance. Ukázala veliký charakter, musím její výkon ocenit," uvedla Williamsová.

Reklama