Hlavní obsah

VIDEO: Po vítězství Djokoviče se do sebe pustili srbští a bosenští fanoušci

MELBOURNE

Na Australian Open se v pátek strhla hromadná bitka mezi srbskými a bosenskými fanoušky, kteří se do sebe pustili po utkání Novaka Djokoviče a Amera Delice. Proti násilníkům zasáhla policie, která dva muže zadržela, zhruba 30 lidí vyvedla ven z Melbourne Parku a jednomu výtržníkovi udělila pokutu.

Článek

Při rvačce létaly vzduchem židle a jedna z nich srazila na zem ženu. Podle agentury Reuters však nikdo neutrpěl vážné zranění. "Celá záležitost byla vyřešena velmi rychle a efektivně. Další problémy neočekáváme," řekl policejní inspektor Chris Duthie.

Bouřlivá atmosféra poznamenaná etnickými urážkami mezi bosenskými a srbskými fanoušky provázela už Delicův zápas s Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem ve druhém kole. Bosenský rodák Delic, jenž reprezentuje Spojené státy, se před utkáním proti Srbu Djokovičovi obával dalších nepokojů, a vyzval na svém webu fanoušky, aby se chovali slušně.

Po prohře s obhájcem titulu byl proto dvojnásob smutný. "Mrzí mě to. Jak už jsem říkal minule, tohle sem nepatří. Tohle je tenisový zápas," uvedl Delic. Podle Djokoviče nemohou hráči proti půtkám mezi fanoušky nijak zakročit. Sám si pochvaloval atmosféru při zápase. "Líbilo se mi, jak Srbové i Bosňané fandili a reagovali," řekl.

Nevraživost mezi fanoušky ze zemí bývalé Jugoslávie, kteří tvoří v Austrálii početnou komunitu, přerostla na Australian Open v bitku už v roce 2007. Tehdy se poprali Chorvati se Srby a z tenisového areálu bylo vyvedeno přes 150 lidí.

Reklama