Hlavní obsah

Štěpánek se s Austrálií loučil debaklem

Krutou odplatu za nedávnou prohru ve finále turnaje v Brisbane nachystal Radku Štěpánkovi ve 3. kole Australian Open Španěl Fernando Verdasco. Přestože v úvodním setu měl český tenista dvakrát výhodu brejkbolu, první sadu nakonec ztratil 4:6 a k překvapení zaplněného kurtu číslo dvě pak v dalším průběhu už nezískal ani jeden game.

Článek

Skóre 0:6, 0:6 v závěrečných setech vypadá dost krutě...

Prohra je prohra, nesejde na tom, jestli je to dvakrát s nulou nebo po čtyřhodinovém pětisetáku, vyřazení je jisté v obou případech. Fernando byl prostě dnes jasně lepší a kromě úvodního setu mi nedal žádnou šanci.

Právě v úvodním setu to ale vypadalo nadějně, nemyslíte?

První set byl pro vývoj celého zápasu určitě klíčový. Rozehrané jsem to měl velmi dobře, dvakrát jsem měl výhodu brejku, ale ani jednou jsem ji nedokázala potvrdit, naposledy za stavu 4:3. Rozhodující balóny jsem nezahrál dobře a pak už jsem se jen vezl. Přestaly se mi dařit údery a udělal jsem hrozně moc nevynucených chyb, což právě rozhodlo.

Hrál nějak jinak než ve zmiňovaném finále v Brisbane?

Právě že ne, on zase tak variabilní hru nemá. Podstatný rozdíl byl ale v mém výkonu, dnes jsem prostě neměl svůj den. Nemohl jsem se navíc opřít o první servis, díky němuž bych se dostal ke své útočné hře a Fernanda zatlačil, takhle se většinou výměny odehrávaly od základní čáry a v nich byl Verdasco lepší. Mně postupem času chyběl vždy krok, soupeř téměř nechyboval a zaslouženě vyhrál.

Ovlivní tento krutý výsledek vaše australské hodnocení?

Rozhodně ne, mám za sebou vydařený měsíc australského turné. Hrál jsem velmi dobrý tenis, povedlo se mi vyhrát turnaj v Brisbane a určitě na zdejší formu budu chtít navázat v dalším průběhu roku. Důležité je, že jsem zůstal zdravý a těším se i na březnový Davis Cup proti Francouzům. Ti se tady zatím v Melbourne prezentují ve velmi dobrém světle a vesměs postupují, ale ani naše forma rozhodně není špatná!

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík