Hlavní obsah

Španělky přijedou k Fed Cupu do Brna bez Medinaové

MELBOURNE

Španělské tenistky přijedou k utkání prvního kola Fed Cupu do Brna k duelu s českým výběrem bez své nejlépe postavené hráčky ve světovém žebříčku Anabel Medinaové. Tým kapitána Miguela Margetse tak 7. a 8. února povede aktuální čtvrtfinalistka Australian Open Carla Suárezová.

Článek

Třiadvacátá hráčka světa Medinaová se kapitánovi pro duel v Česku omluvila kvůli tomu, že má za sebou náročný rok a navíc se necítí ve formě. V Melbourne podlehla v osmifinále Suárezové.

Španělsku, které loni ve Fed Cupu prohrálo až ve finále v Rusku, bude Medinaová chybět i ve čtyřhře. V deblovém žebříčku jí patří dokonce třetí místo, spolu s Virginií Ruanovou loni vyhrály Roland Garros a získaly stříbro na olympijských hrách v Pekingu.

Ani deblistka Ruanová do Brna nedorazí, neboť se koncem minulého roku zranila a prakticky neměla čas na přípravu.

Spolu s 46. tenistkou světa Suárezovou, kterou čeká ve středu čtvrtfinále Australian Open proti Rusce Jeleně Dementěvové, figurují v nominaci María José Martínezová, Nuria Llagosteraová a Lourdes Domínguezová. Podle agentury EFE se kapitán Margets rozhodne o druhé singlistce mezi těmito třemi.

Český nehrající kapitán Petr Pála povolal pro reprízu duelu z roku 2007 kvarteto Iveta Benešová, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Květa Peschkeová.

Reklama

Související témata: