Hlavní obsah

VIDEO: Federer je zpět, ve čtvrtfinále Australian Open bavil sebe i diváky

Žijící tenisová legenda Švýcar Roger Federer je zpět. Na úvodním grandslamovém turnaji sezóny opět uchvacuje diváky v Melbourne i po celém světě dokonale umístěnými údery. Svou pohodu na dvorci demonstroval v úterním čtvrtfinále, v němž se ve třetím setu napřahoval ke smeči, nakonec však míček odhlavičkoval přes síť na polovinu Argentince Juana Martina Del Potra.

Článek

Přitom Federer byl z turnaje, který se mu podařilo v minulosti třikrát vyhrát, na pokraji vyřazení. Ve čtvrtém kole prohrával s českým tenistou Tomášem Berdychem již 0:2 na sety, zápas se mu však podařilo otočit a to měl být pro tenisového elegána zvrat na celém turnaji.

„Na konci zápasu jsem byl velmi spokojený se svým výkonem,“ řekl po pětisetové bitvě s Berdychem a naznačil, že se mu vrátilo v loňské sezóně ztracené sebevědomí. To dokázal ve čtvrtfinálovém utkání, v němž jasně deklasoval jednoho z černých koňů turnaje Juana Martina Del Potra.

Za celý zápas udělal pouhých devět nevynucech chyb

Hned v první výměně zápasu sice vyrobil nevynucenou chybu z forhendu. Ale ve zbylých třech setech k nim přidal pouhých osm. Úvodní set získal v poměru 6:3 a ve druhém setu nadělil Argentinci „kanára“. A právě v prvním gamu třetího setu jindy stoprocentně se koncentrující se Federer pobavil fanoušky.

Za stavu 40:0 rozdával míčky na obě strany, až Del Potro na jeden z nich nedosáhl. Balónek skočil na jeho stranu kurtu dvakrát, přesto jej Argentinec ještě vysokým obloučkem poslal na Federerovu polovinu. Aktuální světová dvojka se k míčku napřáhla, že jej zasmečuje. V poslední chvilce si ale Federer svůj úmysl rozmyslel a ve výskoku balónek odhlavičkoval přes síť.

Po zápase měl vítěz třinácti grandslamových titulů důvod ke spokojenosti. I třetí set vyhrál 6:0 a na kurtu strávil pouhých 80 minut. Federerovi stojí v cestě do finále Australian Open do skvělé formy se vracející Američan Andy Roddick, s nímž se rodák z Basileje střetne ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: