Hlavní obsah

Verdasco cítí před semifinále formu, na krajana Nadala si věří

MELBOURNE/PRAHA

Stává se z toho téměř tradice. Na úvodním grandslamovém turnaji sezóny Australian Open se v mužské dvouhře mezi posledními čtyřmi tenisty usilujícími o triumf objeví jméno, jež by tam málokdo hledal. Vloni Tsonga, před ním Gonzalez a Baghdatis. Letošním překvapením je Fernando Verdasco, jehož v semifinále čeká krajan Rafael Nadal.

Článek

Ač to může znít paradoxně, právě Nadalovi může být čtrnáctý nasazený Verdasco vděčný za to, že prožívá nejlepší část své kariéry. Před loňským finále Davisova poháru se totiž světová jednička zranila a Verdasco se stal hrdinou celého víkendu, když získal pro svou zemi rozhodující třetí bod.

„Ten Davis Cup, už jsem to říkal mnohokrát, hodně změnil můj život. Dal mi novou sebedůvěru a mentální sílu. Udělal mě celkově silnějším. Právě pro takové důležité zápasy jako jsou na grandslamových turnajích,“ prohlásil Verdasco po vítězném čtvrtfinálovém utkání Australian Open nad Jo-Wilfriedem Tsongou.

V boji o finále se Verdasco utká se svým krajanem Rafaelem Nadalem, který na celém turnaji neztratil v pěti zápasech ani jeden set. „Nadal bude v našem zápase opět favoritem. Ale ve stejné pozici jsem byl i před zápasem s Murraym,“ připomněl rodák z Madridu svůj postup do čtvrtfinále přes jednoho z největších favoritů turnaje.

„Rafa (Nadal) je ale podle mě nejtěžším soupeřem v pětisetových zápasech. Takže to pro mě bude nejsložitější možný zápas. Vzájemně se velmi dobře známe už hodně dlouhou dobu. Ale nad naším zápasem budu přemýšlet až od zítřka. Myslím, že si zasloužím malou oslavu svého dnešního vítězství,“ těšil se Verdasko ze svého nejlepšího výsledku na grandslamových turnajích v kariéře. „Ale věřím si. Můžu vyhrát,“ dodal nakonec.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 45
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík