Hlavní obsah

Safinová bouřlivé oslavy svého bratra Marata netrumfne

MELBOURNE

Pokud ruská tenistka Dinara Safinová získá v sobotu titul na grandslamovém Australian Open, zřejmě ho neoslaví velkým flámem, jak bylo zvykem jejího bratra Marata. Mladší sestra tenisového bohatýra, jehož večírky byly stejně proslulé jako výkony na kurtu, je téměř abstinentka a nočním klubům se vyhýbá.

Článek

Když Marat Safin vyhrál v roce 2000 grandslamové US Open, přinesl si basu vychlazené vodky s sebou dokonce na tiskovou konferenci. Že by jeho dvaadvacetiletá sestra oslavila případný premiérový triumf stejným způsobem, prý nepřipadá v úvahu.

"Nepiju alkohol. Co mě uvidíte pít nejvíc, je čistá voda. Maximálně si dám výjimečně jednu skleničku vína," uvedla po dnešním semifinálovém vítězství nad krajankou Věrou Zvonarevovou Safinová, jíž v sobotním boji o titul čeká zkušená Američanka Serena Williamsová.

Moskevská rodačka byla dlouho ve stínu svého slavného bratra, jemuž se ale může brzy vyrovnat. Pokud ve finále uspěje, napodobí Maratův triumf z roku 2005 a stejně jako v minulosti on stane na vrcholu tenisového žebříčku.

Safinová se nikdy netajila tím, jak velkého bratra obdivuje, není však pro ni vzorem ve všem. Vedle svých vzteklých výlevů na kurtu a občasných alkoholových eskapád totiž dělal devětadvacetiletý tenista radost bulvárním novinářům i tím, že si do hlediště vodil skupinky blonďatých fanynek.

Jeho sestra oproti tomu při otázce, zda si neobjedná pro své finále skupinku mužských fanoušků, téměř zčervenala. "Ne. Nejsem tenhle typ člověka. Ne, ne," hlesla.

Reklama

Související témata: