Hlavní obsah

Williamsová udělala ve finále AO ze Safinové sběrače míčků

MELBOURNE

Ruská tenistka Dinara Safinová snila o prvním grandslamu ve své kariéře, místo toho ji Serena Willimasová odpálila ve finále Australian Open 2:0 na sety. Americká hráčka tak získala desátý titul z grandslamových turnajů a dostala se na sedmé místo historického žebříčku. "Dinara dokáže dávat velmi tvrdé údery a měla jsem s ní problémy," uvedla po vítězném finále Williamsová.

Článek

Přestože Williamsová svou sobotní soupeřku z kurtu vyprovodila hladce po setech 6:0 a 6:3, myslí si, že má před sebou Safinová velkou budoucnost. „Dokáže dávat velmi tvrdé údery, s kterými jsem měla velké problémy,“ uvedla sedmaadvacetiletá rodačka ze Saginaw.

Safinové po dvousetové bitvě příliš do řečí nebylo. „Nemám, co bych k tomu řekla, protože jsem na kurtu nestrávila ani hodinu,“ smutnila po prohraném duelu s americkou tenistkou Safinová, jíž se tak rozplynul sen o zisku premiérového grandslamového titulu. „Serena hrála skvěle a udělala ze mne dnes jen sběrače míčků,“ dodala dvaadvacetiletá ruská tenistka.

Desátý titul na grandslamovém turnaji vyšvihl Williamsovou na celkové sedmé místo v historickém žebříčku, který vede Australanka Margaret Court s čtyřiadvaceti tituly. „Mým idolem byla Steffi Grafová,“ přiznala se k obdivu k německé hráčce, která figuruje na celkovém druhém místě s dvaadvaceti grandslamy. „Když jsem s ní hrála, říkala jsem si ´Ó můj bože, to je Steffi´,“ dodala.

„Martina Navrátilová byla zase mým vzorem ohledně oblékání,“ nechala se slyšet Williamsová na adresu historicky páté nejúspěšnější hráčky s osmnácti tituly. „Nikdy by mne nenapadlo spojovat svoje jméno s tak skvělými hráčkami historie jako jsou Steffi, Margaret nebo Martina,“ zůstala americká hráčka skromná.

Reklama

Související témata: