Hlavní obsah

Smíšenou čtyřhru na Australian Open vyhráli Mirzaová a Bhúpathí

MELBOURNE

Smíšenou čtyřhru na Australian Open vyhráli indičtí tenisté Sania Mirzaová a Maheš Bhúpathí. Ve finále v neděli v Melbourne porazili francouzsko-izraelskou dvojici Nathalie Dechyová, Andy Ram 6:3 a 6:1.

Článek

Zkušený třicátník Bhúpathí si připsal už jedenáctý grandslamový titul. Ve smíšené čtyřhře dominoval posedmé, pokaždé s jinou partnerkou. Dvaadvacetiletá Mirzaová se naproti tomu stala první Indkou, které se podařilo vyhrát jeden ze čtveřice prestižních turnajů.

"Vyhrát grandslam je sen každého hráče. Mně se to navíc povedlo s někým, koho znám velmi dlouho a velmi dobře," prohlásila Mirzaová. "Byly to dva skvělé týdny," dodala.

V melbournském mixu už Bhúpathí triumfoval před třemi lety, tehdy v páru s Martinou Hingisovou. Loni s Mirzaovou prohráli ve finále, nyní však bylo jejich vítězství jednoznačné. Třikrát svým protivníkům sebrali podání a Bhúpathí po celý zápas dominoval na síti.

Indický tenista mohl z Austrálie odjet s dvěma tituly, v sobotním finále mužské čtyřhry však spolu s Markem Knowlesem z Baham podlehli americkým dvojčatům Bobovi a Mikovi Bryanovým.

AUSTRALIAN OPEN:
Smíšená čtyřhra - finále:
Mirzaová, Bhúpathí (Indie) - Dechyová, Ram (Fr./Izr.) 6:3, 6:1.

Reklama