Hlavní obsah

Tenistky se sešly v Brně k přípravě na Fed Cup se Španělskem

Zatím jen dvě české tenistky Iveta Benešová a Petra Kvitová se sešly v pondělí odpoledne v Brně společně s nehrajícím kapitánem Petrem Pálou k úvodu přípravy na víkendové utkání prvního kola Světové skupiny I Fed Cupu se Španělskem. Lucie Šafářová se má připojit k týmu v pondělí večer a deblistka Květa Peschkeová dorazí do Brna v úterý ráno.

Článek

Obě tenistky i nehrající kapitán Pála si v pondělí pouze za asistence novinářů a televizních kamer prohlédly dějiště utkání. Tenisové rakety k přípravě vezmou až v úterý od 10:00 hodin dopoledne.

Španělky dorazí do Brna bez své nejlépe postavené hráčky ve světovém žebříčku Anabel Medinaové, která se omluvila kvůli únavě po dlouhé sezoně, proto však ze strany českého týmu podcenění nehrozí. "Nedá se říci, že by byly Španělky slabším soupeřem než před rokem Slovensko, které přijelo bez své nejlepší hráčky Daniely Hantuchové a Dominika Cibulková nebyla tam, kde je nyní. A utkání také nebylo snadnou záležitostí. Vzhledem k žebříčkovému postavení hráček i letošním výsledkům je zápas absolutně otevřený. A výsledek bude těsný," řekl ČTK nehrající kapitán Petr Pála, který v Austrálii sledoval výkony jednotlivých hráček.

Šafářová mile překvapila

"Velkým úspěchem byl zejména postup Benešové a Kvitové do finále turnaje v Hobartu. Benešová vyhrála dvě kola v Austrálii. Kvitová měla těžší vylosování, kdy měla za soupeřky hráčky světové extratřídy v Brisbane i v Austrálii. Ale vynahradila si to vítězstvím v Hobartu. Šafářová mě mile překvapila hrou i výsledky," dodal Pála, který je rád, že bude mít v Brně tři nejlepší současné české tenistky.

Pála přivítal, že po roce budou české tenistky hrát opět v Brně. "Byla zda velmi dobrá atmosféra. Povrch je stejný. Nemá nás co překvapit. Jsme spokojeni i s polohou hotelu. Jsme optimisté. I když zprůměrujeme postavení hráček na žebříčku, tak bude záležet na momentální výkonnosti ve dvou dnech," myslí si Pála.

Šance na postup do semifinále

Současná česká jednička Benešová si cení toho, že se sešel tým ve stejném složení, jako v posledním utkání v Izraeli. "Konečně jsme postoupili do Světové skupiny. Myslím si, že máme velkou šanci na postup do semifinále. Ale i bez Medinaové bude Španělsko velmi obtížným soupeřem. Ale ráda bych jim oplatila poslední prohru," tvrdí Benešová.

Také Petra Kvitová je po návratu z Austrálie už naladěna na víkendová utkání. "Už jsem zdravotně v pořádku. V Austrálii mi docházely síly z horka. Nyní jsem si už odpočinula," poznamenala česká naděje, jenž v prvním kole melbournského grandslamu vypadla s Běloruskou Viktorií Azarankovou.

Stejně jako loni utkání se Slovenskem se i nyní o víkendu bude zápas hrát na tvrdém povrchu na Brněnském výstavišti. Rychlý koberec supreme byl položen minulý týden v pavilonu B. Hlediště má kapacitu 3000 diváků, zatím je ještě v předprodeji k dispozici zhruba 800 vstupenek. Jednodenní vstupenka stojí 290 Kč, na oba dny 490 Kč.

Reklama

Související témata: