Hlavní obsah

Šarapovová opět odložila návrat na kurty

PRAHA

Ruská tenistka Maria Šarapovová opět odložila návrat na kurty. Bývalá světová jednička se stále zotavuje ze svého zranění ramene. Poté, co se v lednu odhlásila z prvního grandslamového turnaje sezóny Australian Open, rozhodla se vynechat příští týden turnaj v Paříži a o týden později se neobjeví ani v Dubaji.

Článek

Jednadvacetiletá Šarapovová hrála naposledy loni na konci července, kdy na turnaji v Montrealu musela odstoupit kvůli zranění ramene. Lékaři jí tehdy našli dvě trhliny v šlachách a ruská tenistka se v polovině října podrobila operaci. Avšak ani chirurgický zákrok zcela potíže neodstranil.

Šarapovová se původně chystala vrátit na kurty již na přelomu roku, kdy se chtěla zúčastnit exhibičního turnaje v Hongkongu. Avšak bolesti ramene se vrátily a tenistka musela pokračovat v rekonvalescenci. Ani další pokus o návrat bývalé světové jedničce nevyšel, když se kvůli přetrvávajícím potížím odhlásila z prvního grandslamového turnaje v sezóně Australian Open, na němž měla obhajovat titul.

Příští pondělí se chtěla Šarapovová představit v Paříži a o týden později měla naplánovanou soutěž v Dubaji, nakonec se ale rozhodla pokračovat v rekonvalescenci. Kvůli zranění vypadla trojnásobná grandslamová šampiónka z elitní světové desítky a klesla aktuálně na sedmnáctou pozici. Podle ruského deníku Sport-Express je dalším termínem návratu 9. březen, kdy se bude hrát turnaj v americkém Indian Wells a kam se Šarapovová přihlásila.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík