Hlavní obsah

Benešová si po porážce vyčítala, že nechala soupeřku hrát

BRNO

Iveta Benešová měla nakročeno k tomu, aby české tenistky dostala na dohled postupu do semifinále Fed Cupu, ale dobře rozehraný zápas se Španělkou Nurií Llagosteraovou nedotáhla do vítězného konce. Po porážce 6:1, 1:6 a 4:6, která znamenala vyrovnání zápasu prvního kola Světové skupiny I na 1:1, si vyčítala, že sama pustila soupeřku do hry.

Článek

V prvním setu se Benešové dařilo a španělská dvojka dělala hodně chyb, což přineslo české tenistce jasné vedení. Pak však přišel obrat. "Ve druhém setu jsem trochu ztratila koncentraci, přestaly mi jít nohy a ona se do toho dostala. Do té doby nebyly moc výměny, tak jsem z toho byla taková překvapená," hledala šestadvacetiletá mostecká rodačka příčiny.

V druhém setu uhrála jediný game a vše se rozhodovalo ve vyrovnané třetí sadě. "Tam už to bylo o pár míčích, ona měla bohužel v závěru více štěstí," řekla Benešová ke koncovce zápasu.

Uvědomovala si však, že na výsledku se podepsal především její výkon. "Dala jsem jí šanci a ona toho využila. Bylo to všechno tím, že jsem ji nechala hrát." Porážku nesla hodně těžce. "Jsem strašně zklamaná. Fedcupové zápasy pro mě hodně znamenají, ale bohužel to nevychází," řekla Benešová.

Podle v pátek zveřejněné nominace by měla v neděli nastoupit ve dvouhře proti Carle Suárezové i v závěrečné čtyřhře, ale moc s tím nepočítá. "Cítím se v pohodě, ale stejně si myslím, že se nominace asi změní," naznačila, že v singlu místo ní zřejmě dostane šanci brněnská rodačka Lucie Šafářová.

Llagosteraová uznala, že v prvním setu nemohla najít rytmus. "Ze začátku jsem se necítila moc dobře, nevěděla jsem co hrát," komentovala svůj výkon v úvodní sadě.

Osmadvacetiletá Španělka i za nepříznivého vývoje utkání věřila, že může přijít obrat. "Věděla jsem, že jsem schopna hrát mnohem lépe. Snažila jsem se bojovat a věděla jsem, že pak zlepšení přijde. A přesně to se stalo," popsala obrat v zápase.

I když porazila tenistku postavenou v žebříčku o 31 míst výše, nepovažuje to za překvapivý úspěch. "Neřekla bych, že to bylo nečekané. Tohle je Fed Cup a ve Fed Cupu se musí očekávat všechno," poznamenala.

Reklama