Hlavní obsah

Kapitán tenistek Pála považuje změnu v nominaci za pravděpodobnou

BRNO

Kapitán české fedcupové reprezentace Petr Pála při debatách s novináři o možné změně v nasazení hráček do nedělních dvouher nebyl konkrétní, ale výměnu aktérek připustil. Nejen kvůli sobotní porážce s Llagosteraovou, ale také kvůli zachování sil pro závěrečnou čtyřhru může Ivetu Benešovou nahradit brněnská rodačka Lucie Šafářová.

Článek

"Pravděpodobnost změny je velice slušná. Strategii mám v hlavě už od čtvrtečního večera. Ještě o tom popřemýšlíme a rozhodneme to večer, ale výsledek Ivetina zápasu v tom zas až takovou roli hrát nebude," řekl Pála na tiskové konferenci.

Šafářová jako jediná Češka prošla do třetího kola Australian Open a na rozdíl od Benešové u ní nehrozí, že by v neděli musela hrát dva zápasy. "U Benešové určitě bude prioritou udržet ji svěží do deblu, tam musí hrát," poznamenal Pála.

Poslední dva zápasy českých tenistek ve Fed Cupu se rozhodovaly až v deblu, ale na rozdíl od duelu se Slovenskem a Izraelem by bylo tentokrát možné očekávat mnohem urputnější boj. Hostující tým by totiž měly ve čtyřhře reprezentovat María José Martínezová a Nuria Llagosteraová, které se pohybují na hranici druhé desítky deblového žebříčku.

"U těch Fed Cupů předtím jsme si říkali, že chceme 2:2, protože pro čtyřhru bychom byli favority, ale tady to neplatí. Šance jsou vyrovnané," uvedl kapitán.

V Brně zažil stejnou situaci jako v loňské baráži v Izraeli, kdy Kvitová rovněž porazila soupeřovu jedničku, ale pak místo nadějného vedení 2:0 byl stav nerozhodný 1:1. "Myslím, že to není skvělé, ani špatné," komentoval vývoj utkání.

V úvodu druhé dvouhry se zdálo, že by se Češky mohly ocitnou na dohled postupu, jenže Benešová navzdory výhře 6:1 v úvodním setu nedotáhla zápas s Llagosteraovou do vítězného konce. "Bylo jasné, že se ten zápas zkomplikuje. V takových utkáních to nebývá dvakrát 6:1. Třetí set už byl strašně těsný, rozhodly maličkosti," řekl kapitán k druhé dvouhře.

Šestadvacetiletá Benešová se podle něj nenechávala na kurtu tolik ovládat emocemi jako dřív. "Chuť v hlavě pořád měla. Říkal jsem jí, že do toho má jít, pinkat s ní stejně nemůže," prozradil rady, které jí dával.

Mostecká rodačka porážku bezprostředně po zápase oplakala, ale už se s tím podle Pály psychicky vyrovnala. "Myslím, že pak už byla v pohodě, to je taky pokrok oproti dřívějšku. Je vyzrálejší hráčkou," dodal.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík