Hlavní obsah

Pála s Williamsovými nepočítá

BRNO

V prvním kole přejely české tenistky Španělsko a otevřela se před nimi jedinečná šance. Pokud na konci dubna doma porazí Američanky, zahrají si finále Fed Cupu. A podle všeho budou proti USA favoritkami.

Článek

Že by do Česka společně s americkým fedcupovým týmem přiletěly i sestry Serena a Venus Williamsovy, se jeví jako dost nepravděpodobné. „Sondovala to i Květa Peschkeová, která hraje debla s Lisou Raymondovou, a ta říkala, že ségry určitě hrát nebudou,“ tvrdil český kapitán Petr Pála. I na Australian Open Serena prohlásila, že jí zápasový program a povinnosti vyplývající z pozice světové jedničky letos Fed Cup hrát neumožní.

Ale co kdyby sestry změnily názor? „Tak to by Američanky byly obrovské favoritky. Kdyby hrála jen jedna, tak by ale naše šance byly zase větší. Holky už v minulosti ukázaly, že umějí porazit i dobré hráčky,“ říkal Pála.

I v případě, že by přece jen nejlepší afroamerické tenistky světa do Česka dorazily, upřednostňoval by Pála jako místo konání zápasu Brno. „Máme tu neskutečné zázemí i skvělé publikum.“ A že by kapacita haly na brněnském výstavišti nestačila zájmu o start Williamsových? „Není to přece jediná brněnská hala,“ doplnil Karel Tejkal z pořádající agentury Česká sportovní. „Pro mě je ale pořád atraktivnější hrát finále než být v semifinále proti sestrám Williamsovým,“ smál se Pála.

Reklama