Hlavní obsah

S. Williamsová kvůli zranění nenastoupila v Paříži k semifinále

První hráčka světového žebříčku Serena Williamsová nenastoupila k semifinále tenisového turnaje v Paříži, protože ji trápí bolavé koleno. Do finále tak bez boje postoupila třetí nasazená Ruska Jelena Dementěvová. Její soupeřkou bude domácí Amélie Mauresmová, která porazila 6:2, 0:6 a 6:1 světovou dvojku Jelenou Jankovičovou ze Srbska.

Článek

"Levé koleno mě bolí vždycky, ale teď mě trápí pravé. Od rána jsem se necítila dobře, nemohla jsem se hýbat," řekla vítězka Australian Open Williamsová. "Jsem strašně zklamaná. Miluji Paříž, takže doufám, že se sem brzy vrátím. Chtěla bych fanouškům udělat radost, ale prostě hrát nemůžu," uvedla šampionka pařížského turnaje z let 1999 a 2003. Přemožitelka Ivety Benešové z prvního kola mohla přidat další úspěch, protože na turnaji hrála v dobré formě a zatím neztratila ani set.

"Asi je to znamení, že bych si měla den dva odpočinout a připravit se na další turnaj. V poslední době jsem hrála hodně často," řekla Williamsová, která by se měla příští týden představit v Dubaji. "Zkusím to. Myslím, že to půjde, jen budu muset koleno posílit," dodala.

Mauresmová dokázala, že proti Jankovičové se jí daří a porazila ji už pošesté ze sedmi vzájemných zápasů. Bývalá světová jednička si finále v Paříži zahraje pošesté v kariéře, vyhrát dokázala v letech 2001 a 2006.

Ve finále v Rotterdamu si zahrají Nadal a Murray

První tenista světového žebříčku Rafael Nadal si na turnaji v Rotterdamu zahraje opět o titul. Vítěz Australian Open v semifinále porazil Francouze Gaela Monfilse dvakrát 6:4. Jeho soupeřem bude druhý nasazený Andy Murray, který postoupil po vítězství 6:1 a 6:2 nad Mariem Ančičem z Chorvatska.

Nadal se ve finále představí dva týdny po triumfu v Melbourne, kde získal svůj šestý grandslamový titul. V Rotterdamu bude rodák z Mallorky usilovat o 33. turnajový primát v kariéře.

Jedenadvacetiletý Murray má před finále s o tři roky starším soupeřem výrazně negativní bilanci. S Nadalem se utkal šestkrát a jen jednou dokázal španělského hráče porazit. Podařilo se mu to loni v posledním vzájemném duelu, kdy na sebe oba tenisté narazili v semifinále US Open.

Mirzaová si po vleklém zranění zápěstí zahraje o titul v Pattayi

O vítězství na tenisovém turnaji v thajské Pattayi se utkají nejvýše nasazená Ruska Vera Zvonarevová a 126. hráčka světa Sania Mirzaová z Indie. Dvaadvacetiletá rodačka z Hajdarábádu, kde získala v roce 2005 svůj dosud jediný titul na okruhu WTA, potvrdila, že je po loňských problémech se zraněným zápěstím definitivně zpátky mezi elitou.

Mirzaová dnes porazila Slovenku Magdalenu Rybárikovou 6:4, 5:7, 6:1 a probojovala se do třetího finále ve dvouhře v kariéře. Někdejší 27. hráčka světa může v neděli navázat na úspěch z Australian Open, kde s krajanem Mahešem Bhúpathím ovládli smíšenou čtyřhru.

Se Zvonarevovou, která vyřadila Izraelku Šahar Peerovou hladce 6:1 a 6:4, se Mirzaová utká podruhé v kariéře. V roce 2005 ji v Tokiu porazila. Favoritkou finále však bude současná světová pětka, která může získat osmý titul v kariéře.

ROTTERDAM
Dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (5-Fr.) - Benneteau (Fr.) 7:6 (7:4), 6:1.
Semifinále:
A. Murray (2-Brit.) - Ančič (Chorv.) 6:1, 6:2, Nadal (1-Šp.) - Monfils (5-Fr.) 6:4, 6:4.
PAŘÍŽ
Dvouhra - semifinále:
Dementěvová (3-Rus.) - S. Williamsová (1-USA) bez boje, Mauresmová (8-Fr.) - Jankovičová (2-Srb.) 6:2, 0:6, 6:1.
COSTA DO SAUIPE
Dvouhra - semifinále:
Bellucci (Braz.) - Gil (Portug.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:4).
PATTAYA
Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (1-Rus.) - Peerová (7-Izr.) 6:1, 6:4, Mirzaová (Ind.) - Rybáriková (8-SR) 6:4, 5:7, 6:1.

Reklama