Hlavní obsah

Tenisté Švédska a Izraele budou hrát kvůli bezpečnosti bez diváků

MALMÖ

Březnové utkání tenisového Davis Cupu mezi Švédskem a Izraelem se bude hrát z bezpečnostních důvodů v Malmö bez diváků. Ve dnech 6. až 8. března, kdy se duel koná, je totiž ve městě naplánováno několik protiizraelských demonstrací.

Článek

O tom, že Baltic Hall pro 4000 diváků zůstane prázdná, ve středu rozhodl po dlouhé debatě výbor městské rady pro cestovní ruch těsným poměrem hlasováním 5:4. Podle komise by město Malmö nemohlo garantovat fanouškům bezpečnost.

Představitelé Izraele doufají, že jinak se ale zápas odehraje v klidu. "Věřím Švédům, že utkání bude v duchu sportu a ne politiky. Nejsou to oni, ale skupina potížistů, kteří chtějí tímhle vším získat pozornost," uvedl předseda Izraelského tenisového svazu Michael Klein.

Rozhodnutí městské rady v Malmö přišlo jen několik dní poté, co tenisový svět pobouřil případ izraelské tenistky Šahar Peerové. Ta nedostala víza do Spojených arabských emirátů, takže se nemohla zúčastnit právě probíhajícího turnaje v Dubaji.

Ve Švédsku už se jednou utkání za zavřenými dveřmi hrálo. V roce 1975, dva roky po vojenském puči Augusta Pinocheta, nemohli diváci na zápas proti Chile v Bastadu.

Reklama

Související témata: