Hlavní obsah

Vaidišová hledá cestu z krize u Kodata

PRAHA

Česká tenistka Nicole Vaidišová začala opět trénovat se svým nevlastním otcem Alešem Kodatem, pod jehož vedením se před dvěma lety vypracovala až na sedmé místo žebříčku světového okruhu.

Článek

Vaidišová se s Kodatem rozešla v dubnu loňského roku. "Momentálně to bylo nejlepší rozhodnutí, jaké jsme mohli udělat. Oběma nám to může profesně pomoci," uvedl tehdy Kodat.

Talentované české tenistky se ujal známý trenér David Felgate, jenž dříve vedl Tima Nehmana či Xaviera Malisse. Spolupráce však k lepším výsledkům nevedla a oba se rozešli na konci ledna, když Vaidišová nepřešla přes první kolo Australian Open.

Nyní se zdá, že česká tenistka, která nyní figuruje až na 65. místě žebříčku, se vrací k muži, s nímž získávala své nevětší úspěchy. V tenisové akademii Nicka Bollettierho Vaidišová trénuje s Kodatem. Informaci přinesl deník Sport.

"Tento týden spolu opravdu začali trénovat," řekl manažer bývalé fedcupové reprezentantky Olivier Van Lindonk, jenž dodal, že se jedná pouze o zkušební dobu. "Chtějí se ujistit, že mají stejnou filozofii a bude to fungovat," dodal Lindonk.

Reklama