Hlavní obsah

Také US Open by se mohlo hrát pod střechou

NEW YORK

Představitelé amerického tenisového svazu (USTA) uvažují o tom, že na centrálním kurtu Arthura Ashe ve Flushing Meadows instalují zatahovací střechu. Zařízení, které funguje například na Australian Open, by mělo v případě deště předejít současným trablům s neodehranými zápasy.

Článek

"Zatím jsme najali několik konstruktérů, kteří by měli ověřit, zda je instalace podobného zařízení vůbec možná. Po zvážení všech technických a finančních okolností pak rozhodneme, zda začneme s její výstavbou," řekl Arlen Kantarian, šéf divize profesionálního tenisu USTA.

Kurt Arthura Ashe byl postaven v roce 1997 a dodatečná instalace střechy by výrazně narušila svazový rozpočet. "Je to nákladná záležitost, ale to neznamená, že se jí předem vzdáme. Vynaložené finance navíc můžeme zdůvodnit i tím, že by se kurt mohl používat v průběhu celého roku," vysvětlil Kantarian.

McEnroe nechápe

Absenci zatahovací střechy na tomto kurtu, jehož výstavba stála 250 milionů dolarů, kritizoval slavný tenisový bouřlivák John McEnroe. "Nechápu, jak mohli postavit největší tenisový kurt na světě bez střechy. Hráči v New Yorku by uvítali, kdyby ho mohli používat celý rok, a my bychom se za deště nemuseli nudit," podivoval se současný televizní komentátor.

Pokud se vedení amerického tenisu nerozhodne o výstavbě střechy na největším kurtu ve Flushing Meadows, je podle Kantariana možná její instalace na kurtu Luise Armstronga nebo Grandstand.

Reklama