Hlavní obsah

Francie přiveze na Davis Cup do Ostravy nejsilnější možný tým

PAŘÍŽ

Francie přijede do Ostravy k duelu prvního kola Davisova poháru s Českou republikou (6. až 8. března) s nejsilnějším možným týmem. Ve výběru nehrajícího kapitána Guyho Forgeta tak nechybí trojice hráčů z první světové dvacítky Gilles Simon, Gael Monfils a Jo-Wilfried Tsonga.

Článek

Osmého hráče světového žebříčku Simona, desítku Monfilse a jedenáctku Tsongu v nominaci doplňují někdejší sedmý hráč světa Richard Gasquet a specialista na čtyřhru levák Michael Llodra. V Ostravě se proti nim postaví česká čtveřice Radek Štěpánek, Tomáš Berdych, Lukáš Dlouhý a Jan Hernych.

"Vzal jsem čtyři nejlepší hráče plus Llodru, protože se hodí mít pět tenistů. O tom, koho pošlu do dvouher, mám jasno, ale jména neprozradím," citovala Forgeta agentura Reuters. "Mám dost možností a nechci soupeři usnadňovat život. Do Ostravy jedeme s velkým sebevědomím," dodal.

Forgetovi svěřenci se kromě vysokého postavení v žebříčku mohou pochlubit i dobrou aktuální formou. Tsonga o víkendu získal druhý titul v sezoně, když vyhrál turnaj v Marseille. Ve finále zdolal reprezentačního kolegu Llodru a letos na okruhu ATP vyhrál už 19 z 22 zápasů.

Francie naposledy vyhrála Davisův pohár před osmi lety, loni vypadla s týmem USA ve čtvrtfinále.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová