Hlavní obsah

Záhlavová-Strýcová si zahraje o finále s Venus Williamsovou

ACAPULCO

Tenistka Barbora Záhlavová-Strýcová si v mexickém Acapulku zahraje podruhé v kariéře v semifinále turnaje WTA. Ve čtvrtfinále vyřadila po setech 4:6, 7:5, 6:1 Estonku Maret Aniovou a její soupeřkou bude první nasazená Američanka Venus Williamsová. S bývalou světovou jedničkou se utká poprvé.

Foto: Internet

Barbora Strýcová se stala juniorskou mistryní světa.

Článek

Ve čtvrtfinále se naopak nedařilo Petře Cetkovské, která nestačila na obhájkyni titulu a turnajovou dvojku Flavii Pennettaovou. Italka vyhrála 2:6, 6:3, 6:0 a o postup do finále si zahraje s vítězkou z Acapulka z roku 2004 a čtvrtou nasazenou Ivetou Benešovou.

Česká tenistka má s Pennettaovou mírně příznivou bilanci, v pěti vzájemných zápasech ji třikrát porazila včetně finále v Acapulku před pěti lety. Italské hráčce se však v Mexiku také daří, před loňským triumfem tu vyhrála i v roce 2005.

Dvaadvacetiletá Záhlavová-Strýcová postupem do semifinále vyrovnala svůj nejlepší výsledek ve dvouhře na okruhu WTA. Mezi nejlepší čtveřici se jí podařilo dojít poprvé před pěti lety v Kuang-čou.

Také čtyřiadvacetiletá Cetkovská navzdory vyřazení vyrovnala svůj nejlepší výsledek. Na okruhu WTA byla ve čtvrtfinále také na loňských turnajích ve Fezu a Birminghamu.

ACAPULCO
Muži, dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (2-Fr.) - Mayer (Arg.) 6:3, 6:7 (4:7), 4:1 skreč, Acasuso (5-Arg.) - Robredo (3-Šp.) 7:5, 6:2, Almagro (4-Šp.) - Gimeno (Šp.) 6:2, 7:6 (7:2).
Ženy, dvouhra - čtvrtfinále:
Záhlavová Strýcová (ČR) - Aniová (Est.) 4:6, 7:5, 6:1, Pennettaová (2-It.) - Cetkovská (ČR) 2:6, 6:3, 6:0, V. Williamsová (1-USA) - Szavayová (Maď.) 6:2, 5:7, 6:1.
Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová, Záhlavová Strýcová (3-ČR) - Craybasová, Gallovitsová (USA/Rum.) 6:1, 6:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články