Hlavní obsah

Tenisté před Davis Cupem už trénují v Ostravě

OSTRAVA

Český tenisový tým dorazil v neděli do Ostravy a v místní ČEZ Areně už se připravuje na zápas prvního kola Davisova poháru proti Francii. Zápas se bude hrát o příštím víkendu a Češi si pro domácí prostředí zvolili taraflexový povrch.

Článek

„Věřím, že jsem si přivezl z Ameriky do Ostravy dobrou formu a že s Francouzi získáme tři body nutné k postupu,“ vykládal jako obvykle velmi dobře naladěný Radek Štěpánek. Poprvé bude v daviscupovém týmu jedničkou. „Nepřemýšlím o tom. Je jedno kdo je jednička a kdo dvojka. Důležité je získat tři body,“ odpověděl na otázku jak se cítí v nové roli.

Štěpánek proslul svými specialitami v domácích utkáních Davisova poháru. Jednou tenisové tričko vyvedené jako česká státní vlajka, podruhé stejně vybarvený župan. „I tentokrát jsem si něco v oblečení nachystal. Ale počkejte do pátku a nechte se překvapit,“ pousmál se momentálně 16. tenista světového žebříčku.

Tomáš Berdych (na žebříčku 23.) od Melbourne nevyhrál zápas. Přestalo se mu dařit. „Je to nemilé. Poslední týden jsem byl doma a trénoval. Věřím, že jsem dobře připravený, že týmu pomohu. Zápasy Davisova poháru mám velice rád, vždycky se na ně těším a ani tentokrát tomu není jinak,“ pravil.

O nadcházejícím daviscupovém utkání si Berdych vyprávěl nedávno v Marseille s francouzským novinářem. „Řekl mi, že jejich hráči vůbec nepřipouštějí, že by mohli s námi prohrát. Jedou do Ostravy pro jasné vítězství a postup.“

Francouzi, v jejichž sestavě jsou osmý hráč světového žebříčku Simon, desátý Monfils, jedenáctý Tsonga, dvacátý šestý Gasquet a devadesátý druhý Llodra (vynikající deblista), dorazí do Ostravy v neděli pozdě večer.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori