Hlavní obsah

Francouzi čekají na Monfilse, Forget tají sestavu i před hráči

OSTRAVA

Bez Gaela Monfilse, který je na cestě z finále turnaje v Acapulku, si dnes francouzští tenisté otestovali povrch v ostravské ČEZ Aréně, kde se od pátku do neděle utkají v prvním kole Davisova poháru s českou reprezentací. Úvodní trénink na ostravském taraflexu vynechal i odpočívající Jo-Wilfried Tsonga.

Článek

Pod dohledem nehrajícího kapitána Guye Forgeta si rychlý povrch osahali světová osmička Gilles Simon, Richard Gasquet a deblový specialista Michael Llodra. "Taraflex je francouzský povrch, dobře ho známe. Zatím vypadá trošku rychlý, ale nejdříve si ho musíme vyzkoušet a pak uvidíme. Ale hala je nádherná, myslím, že podmínky jsou dobré," řekl Forget novinářům ještě před úvodním tréninkem.

Francouzi jsou všeobecně pasováni do role mírného favorita, ale Forget ji odmítá. "Na papíře podle postavení v žebříčku jsme trochu lepší, ale Češi budou mít výhodu domácího publika. Žebříček není rozhodující. Dneska hrajete dobře, ale zítra už tolik ne. Očekávám těsné a vyrovnané zápasy," uvedl Forget, který má každopádně mnohem pestřejší možnost výběru. "Někdy to je matoucí, když máte příliš možností. Když prohrajete, budete si vyčítat, že jste nevybral někoho jiného," poznamenal.

Češi předpokládají, že soupeř pošle v pátek do dvouhry Tsongu se Simonem. Forget to nepotvrdil ani nevyvrátil. "Máme čtyři hráče na stejné úrovni, všichni hrají v dobré formě. Je to těžký výběr. Simon je momentálně nejlépe postavený na žebříčku, Tsonga hraje taky velmi dobře. Víceméně vím, kdo bude hrát, ale hráči to ještě neví. Ale jsou to všechno dobří kamarádi a akceptují, koho vyberu," uvedl Forget.

Při návratu do Ostravy ho přepadl sentiment. Halu si dobře pamatuje ještě z dob turnaje IPB Czech Indoor, kde v minulosti startoval jako aktivní hráč. "Pamatuji si, že to byl rok 1995, žena tenkrát porodila mého druhého syna. Narodil se o trochu dříve, já jsem byl rozhozený a prohrál jsem zápas. Jsem rád, že jsem zase tady. Hala je opravdu nádherná, takových velkých hal ve Francii moc není," dodal Forget.

Reklama

Související témata: