Hlavní obsah

Čeští tenisté si v Ostravě pochvalují rychlý povrch

OSTRAVA

Česká tenisová reprezentace má za sebou úvodní dva tréninky před daviscupovou bitvou s Francií. Výběr nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila se už na začátku přípravy utvrdil v tom, že rychlý povrch taraflex, který si nechal v ostravské ČEZ Aréně položit, nemá chybu.

Článek

"Kurt je přesně takový, jaký jsme chtěli. Ideálně rychlý, zůstal stejný od minulých zápasů. Jinak je tady všechno tak, jak to známe. Teď už jde jen o to, abychom se znovu sžili s prostředím a to by neměl být problém," řekl novinářům po pondělním dopoledním tréninku Tomáš Berdych.

Zatímco Berdycha s Radkem Štěpánkem by z pátečních dvouher mohlo vyřadit jen zranění, šéf francouzského výběru Guy Forget sledoval jejich ostré dopolední výměny s otazníky v hlavě. Vyrovnaná aktuální forma jeho svěřenců nabízí více alternativ. "On má jednu nevýhodu v tom, že může přebrat. Má k dispozici neuvěřitelnou škálu hráčů s různým pojetím hry. My se ale musíme soustředit na vlastní výkon a nerozebírat soupeře," zdůraznil Štěpánek.

Češi se do Ostravy sjeli očividně dobře naloženi a uvolněná atmosféra může být jejich devizou. Pohoda z Navrátilovy party na dvorci doslova vyzařovala, co chvíli se vylidněnou halou rozléhal smích. "Nálada je opravdu dobrá a jsme schopni ji udržet až do víkendu," prohlásil Berdych.

Volnější výměny od úterka vystřídá příprava s konkrétním taktickým zaměřením. Navrátil chce s oběma singlisty pracovat především na servisu a volejích. "Povrch je poměrně rychlý a myslím, že na něm nebude docházet k dlouhým výměnám. Od zítřka budeme hrát tréninkové gamy, abychom co nejvíce natrénovali servis a volej. Od toho se podle mě budou odvíjet zápasy," uvedl Navrátil.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík