Hlavní obsah

VIDEO: Čeští tenisté začínají pilovat servis a krátké výměny

OSTRAVA

Nácviku podání a krátkých výměn zasvětí čeští tenisté závěrečnou přípravu před utkáním 1. kola Davisova poháru proti Francii. Tým nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila už si v Ostravě přivykl na halu i povrch a od úterního odpoledne začíná pilovat mezihru ve vzájemných tréninkových zápasech.

Článek

"Výměny nebudou takové jako na jiných površích, taraflex je jedním z těch nejrychlejších. Budeme od teď pracovat na tom, co bude rozhodovat. Servis, return a přechod na síť," řekla v úterý novinářům světová šestnáctka Radek Štěpánek.

Francouzská sestava pro páteční dvouhry je asi hlavním předmětem spekulací. Štěpánek se však psychicky chystá na to, že nehrající kapitán soupeře Guy Forget pošle na dvorec světovou osmičku Gillesa Simona a jedenáctku Jo-Wilfrieda Tsongu. "Ze singlistů jsou podle mě jasní, oba jsou teď ve výborné formě," tvrdí česká jednička.

Štěpánek může taktiku na utkání dávat dohromady z osobních zkušeností. S oběma Francouzi už se na okruhu ATP potkal, přestože s nikým nemá kladnou bilanci. "Papírově to vychází tak, že bych první den měl hrát s Tsongou. Je to agresivní hráč s výborným servisem a forhendem. Bude to chtít měnit rytmus hry, abych ho vyvedl z toho stereotypu, ve kterém je výborný," plánoval Štěpánek.

Veškerý čas mezi halou a hotelem

Česká tenisová skupina tráví v Ostravě veškerý čas mezi halou a hotelem. Když zbude volná chvíle, reprezentanti ji vyplní odpočinkem. "Přes den se snažíme odpočívat, každý den jsou dva těžké tréninky. Akorát večer je společná večeře, při které si užijeme spoustu srandy," řekl Štěpánek.

Moc prostoru není ani na vzájemné popichování s Francouzi. "Jediný, kdo s nimi může laškovat, je Petr Pála, který umí francouzsky. Jinak se soustředíme na svoje. S klukama jsme se jen pozdravili," řekl Štěpánek.

Rodákovi z nedaleké Karviné prý ani letos nezbude čas na návštěvu města, kde strávil své dětství. I když z Ostravy to je pouze nějakých dvacet kilometrů. "Strašně dlouho jsem se tam nedostal. Budu tady mít ale skoro kompletní rodinu ze všech ramen, což obnáší nějakých padesát šedesát lidí. To se vám mockrát za rok nepovede, předvést se doma a ukázat to nejlepší. I proto je pro mě Davis Cup speciální, elektizující a strašně nabuzující," dodal Štěpánek.

Reklama