Hlavní obsah

Nemocný Argentinec Nalbandian nemůže hrát Davisův pohár

BUENOS AIRES

Argentinští tenisté se budou muset v nadcházejícím zápase prvního kola Světové skupiny Davisova poháru obejít bez Davida Nalbandiana. Čtrnáctý hráč světa nemůže v domácím utkání s Nizozemskem nastoupit kvůli viróze.

Článek

"Není v takovém fyzickém stavu, aby mohl hrát," řekl v úterý nehrající kapitán argentinských tenistů Modesto Vazquez. Nalbandiana nemoc trápí od minulého týdne, kdy na turnaji v Acapulku vypadl hned v prvním kole s Rakušanem Danielem Köllererem.

Vazquez doufá, že na poslední chvíli na antuce v Buenos Aires nastoupí sedmý hráč světa Juan Martín del Potro, který chtěl vynechat první kolo týmové soutěže a koncentrovat se na turnaje ATP. "Tohle je kritická situace a určitě mám v plánu zavolat Del Potrovi. Musíme se rychle rozhodnout, kdo Nalbandiana nahradí," uvedl kapitán loňských finalistů.

Momentálně má k dispozici Juana Monaka, Juana Ignacia Chelu a Lucase Arnolda. Nizozemci do Argentiny přivezli Jesseho Hutu Galunga, Thiema De Bakkera, Matweho Middelkoopa a Rogiera Wassena. S vítězem tohoto zápasu by se v případě úspěchu v duelu s Francií utkali v červencovém čtvrtfinále čeští tenisté.

Reklama