Hlavní obsah

Berdych: Porážky jsem hodil za hlavu, jede se dál

Poslední dva daviscupové duely Tomáš Berdych prohrál. Přesto si v nadcházejícím duelu proti Francii věří. Hodlá totiž použít svou novinku - útočný tenis. "Chci na Francouze vlítnout," říká český tenista, jenž se domnívá, že o nasazení hráčů v táboře soupeře je rozhodnuto. Jedničkou má být Simon, Tsonga číslo dva.

Článek

Poslední dva zápasy před Davis Cupem jste prohrál. Nerozhodilo vás to?

S tím se člověk holt musí vypořádat a já doufám, že se mi to podařilo hodit za hlavu. To byl nejdůležitější krok a jede se dál.

Nesouvisejí vaše prohry také se změnou taktiky? Začal jste víc útočit.

Pravda je, že jsem k tomu nikdy sklony neměl. Hráči si ale na můj tenis po určité době zvykli, dokázali mě přečíst. V Melbourne ta novinka fungovala dobře a bylo vidět, že je to správná cesta. Přicházím s něčím novým, co mě může zase přiblížit desítce.

Takže se diváci mohou těšit na vaši útočnou smršť?

Chci na Francouze vlítnout.

Kdo bude těžší soupeř? Tsonga, nebo Simon?

Simon je nepříjemnej, takovej ťukač. Je chytrej, těží z chyb druhých a dost uběhá. Tady je ale rychlý kurt, dá se to hrnout a chodit si pro míče dopředu. A Tsonga? To může člověk hrát dobře a stejně mu to může být prd platný. Když má den, je neskutečný. Proto jsem radši, že začnu se Simonem.

Takže myslíte, že o francouzských singlistech je jasno?

Asi jo… Monfils přijel pozdě a na tenhle povrch se moc netváří. Ten je doma na antuce.

Hrajete sice první kolo, ale hráčskou kvalitou by to mohlo být i finále. Souhlasíte?

No jo, ale mezi nasazenými týmy si těžko vyberete. Francouzi mají obrovskou základnu. Ale my jsme doma a máme skvělé diváky, co tenisu rozumějí.

Reklama